Vučić pred sudom (zasad samo za klevete i uvrede)

Bilo bi zanimljivo da se AV pojavi u sudnici kao tuženi i kao tužilac u isto vreme

0
266

Aleksandar Vučić (Foto: Vesna Lalić/NovaS)

Uobičajeno je u čitavom svetu da se u zemljama u kojima se predsednici biraju na opštim izborima novoizabrani šef države, u svojoj pristupnoj besedi obrati naciji izjavom da će biti predsednik svih građana, pa tako i onih koji nisu glasali za njega.

Sličnu poruku uputio je našim građanima i AV 2017. godine kada je izabran za predsednika Republike Srbije, ali se veoma brzo pokazalo da ju je zaboravio istoga časa pošto je svečanost završena. Veoma se brzo se vratio u svoje radikalske dane, na govor ulice, kafane i navijačkih grupa, kojim iskazuje neskriveni prezir i mržnju za političke protivnike, i neistomišljenike. .

Sasvim razumljivo, ove njegove poruke izazivaju reagovanja opozicionih političara, koje on neprestano „časti“ raznim pogrdnim imenima ili optužbama za pljačku i pronevere, pa se obraćaju sudu kako bi AV bio kažnjen, a oni dobili zadovoljenje za uvrede i klevete, kojima ih neprestano obasipa.

Pošto je Boška Obradovića nazvao lažovom i fašistom, predsednik Dveri ga je tužio, pa je, prema prvostepenoj presudi, AV osuđen da mu isplati 200.000 dinara.

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke podneo je tužbu protiv A. Vučića još pre tri godine jer je za njega rekao da je „šef međunarodne bande“, tražeći za uvredu 50 miliona dinara odštete, ali je suđenje počelo tek ovih dana pripremnim ročištem, na kome je odlučeno da se glavna rasprava održi 4. novembra..

Gospođa koja vodi ovaj sudski postupak odbila je zahtev Vučićevog pravozastupnika da optuženi ne mora da se pojavi u sudnici 4. novembra, već je izričito zahtevala njegovo prisustvo.

U izjavi za medije advokat je izrazio čuđenje što Vuk Jeremić zahteva da se Vučić pojavi u sudnici, objašnjavao je kako je predsednik veoma zauzet i da prosto ne razume osobe koje ga tuže, i traže da se sa njim suoče na sudu

Da Vas podsetimo:  Srbski ili Srpski?

Nije teško pretpostaviti da se A. Vučić neće pojaviti u sudnici ni 4. novembra. naći će ko zna koliko izgovora da bi se opravdao, a u stvari pokazao da za njega u ovoj zemlji ne postoji nikakav sud.

Prvog juna odloženo je još jedno suđenje Aleksandru Vučiću. Tužbu je podneo Dragan Đilas zbog uvreda koje AV godinama izgovara na njegov račun, a u vezi sa Đilasovim poslovima i „ pljačkanjem građana Srbije dok je bio na vlasti“.

Aleksandar Vučić (Foto: Darko Vojinović/AP Foto)

Svojevremeno „najbolji student Pravnog fakulteta u Beogradu“, kako voli da kaže za sebe, nije došao na ovo ročište, a nije ni njegov advokat, pa je suđenje odloženo za 3. septembar.

Advokat je naknadno objasnio da je bio sprečen, a u isto vreme je najavio kako će i Vučić da tuži Đilasa „jer ne može neko ko tuži za povredu svoje časti i ugleda da grubo vređa tuđu čast i ugled“, Još je dodao da će u ime svoga klijenta zahtevati da se protivtužba koja će biti podneta u istom predmetu raspravlja pred istim sudijom koji vodi i Đilasovu tužbu protiv Vučića.

Bilo bi zanimljivo da se AV pojavi u sudnici kao tuženi i kao tužilac u isto vreme. Zanimljivo, ali i neostvarivo. On se boji takvih suočavanja i jednostavno ih izbegava, a zatim drži monologe preko svojih elektronskih i štampanih glasila i uvek pobeđuje sve svoje vetrenjače…

Njega, međutim, očekuju mnogo ozbiljniji sudski procesi od ovih za klevete, koje zasad uspešno izbegava.

Onoga časa kada postane nezanimljiv za svoje strane zaštitnike i nalogodavce, a zakasni na poslednji avion za bekstvo, odgovaraće za štetočinsku politiku koju je vodio, za samovolju, bezbrojna kršenja Ustava, sklapanja po Srbiju nepovoljnih međunarodnih ugovora, za Savamalu, Velju Nevolju, Beograd na vodi, Jovanjicu… a o njegovoj „lavovskoj borbi za odbranu Kosova i Metohije“ i da se ne govori.

Da Vas podsetimo:  Naša jadna opozicija

IZVOR: Stanje stvari

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime