Vojna policija u civilu

2
3511

Poštovani,

Obraćam Vam se povodom zanimljivog događaja koji se odigrao danas u poslovnom prostoru u ulici Maksima Gorkog 1b koji je u sporu između Ministarstva odbrane i korisnika prostora gđe Vukotić Lepe.

vojnaNaime, danas oko 10h pre podne u poslovni prostor su došla 2 N.N. lica u civilu, izvadili službene legitimacije i rekli da su oni došli iz vojne policije da utvrde sta se dešava u navedenom poslovnom prostoru. Normalno je da sam bio iznenađen i totalno nepripremljen za takvu vrstu razgovora. Sta vojna policija ima sa fizičkim licima, kako se vojna policija bavi predmetima koji su u nadležnosti mesnog suda, da li oni imaju zakonsko pravo da sprovode takve vrste istraga?

Očigledno da u današnjoj Srbije se ne zna ko pije a ko plaća, u stvari zna se ko sve plaća -naravno narod.

Pokušali su od mene da dobiju što vise informacija, pitali su me ko je vlasnik prostora, ko je bio u prostoru, tražili su kontakt osobu, slikali objekat i rekli su da je Ministarstvo odbrane formiralo komisiju za utvrđivanje korišćenja imovine ministarstva i da oni samo sprovode tu odluku.

Nije mi jasno koji je doktor nauka sada ponovo pomešao babe i žabe, nadležnosti, izašao van svojih ustavnih ovlašćenja i zloupotrebio državne organe!?

S poštovanjem,

U potpisu je ime i prezime i broj telefona (poznato redakciji)

Koreni

2 KOMENTARA

  1. Poštovani, Vojska kao ni većina drugih državnih institucije nikada nisu dovoljno organizovano upravljala poslove u nadležnostima čak iako su imali sistemsku reformu i inovaciju uprave(pomoć u poslovima od civilne službe), tako da bi svakako morali znati da su podatke o zakupcu mogli dobiti od Poreske uprave i to pisanim putem, verovatno i prioritetnim postupkom. Šteta, da društvo Srbije, od moderne uprave u 21. veku, može dobiti samo digitalizovano arhiviranje podataka, ali ne i nove sposobnosti za integrisani rad državnih uprava u opštem interesu, već prečesto umesto vršenja redovnih nadležnosti državni službenici krše ustavna ustrojstva Republike, i dalje to neznajući…

  2. Mnogo poslovnih prostora u vlasništvu vojske nezakonito koriste privilegovana lica, koja nikome ne plaćaju zakup. Ovome se mora stati na put. Šta ovde ima čudno što VBA proverava, normalno je da se utvrde činjenice ko koristi i kome plaća zakup.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime