Vojska Crne Gore slavila 10 godina članstva Albanije u NATO

0
1179

Nakon učešća pripadnika Vojske Crne Gore na proslavi hrvatske vojno-policijske akcije „Oluja“, pripadnici crnogorske Počasne garde učestvovali su na svečanosti povodom desetogodišnjice članstva Albanije u NATO, piše portal IN4S.

Kako su naveli iz crnogorskog Ministarstva odbrane, tim povodom, upriličen je svečani defile albanskih Oružanih snaga na Trgu Majke Tereze, uz prisustvo nosilaca zastava svih zemalja članica NATO, među kojima i tri pripadnika Počasne garde Vojske Crne Gore.

„Svečanosti“ je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva odbrane Crne Gore Slobodan Filipović.

– Učešće državnog sekretara Filipovića još jedan je u nizu pokazatelja sadržajnih i intenzivniih odnosa Crne Gore i Republike Albanije, koje će kao zemlje saveznice nastaviti da promovišu očuvanje mira i stabilnosti, kako u regionu, tako i šire, zalažući se za aktivno sprovođenje NATO politike otvorenih vrata – saopšteno je iz Ministarstva, prenosi portal INS4.

Podsjećamo, albanski premijer Edi Rama poručio je na ceremoniji obilježavanja desete godišnjice članstva Albanije u NATO, da je uključivanje samoproglašenog Kosova u Alijansu neophodno, te da će predstavljati „dodatni kapital za taj vojni savez u preuzimanju potpune bezbjednosne kontrole“.

Izvor: RTRS

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime