Vojska Srbije oborila dron u širem rejonu Kopaonika

1
78

Jedinice Vojske Srbije su u popodnevnim časovima, nakon pravovremenog otkrivanja i praćenja, neutralisale komercijalni dron koji se kretao iz pravca Kopaonika ka Raški, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Dron je oboren primenom mera elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška, dodaje se.

Foto: Ministarstvo odbrane

„U skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije preduzima pojačane mere za otkrivanje, praćenje i neutralisanje bespilotnih letelica u blizini vojnih objekata. Vojska Srbije će i dalje, u skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta, obarati sve bespilotne letelice koje se nađu u zoni zabrane leta i u blizini vojnih objekata“, navelo je Ministarstvo odbrane.

Podsećamo, ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naredbu za podizanje borbene gotovosti odmah nakon što su uočeni dronovi koji su ulazili na teritoriju centralne Srbije sa Kosova, „imajući u vidu iskustva na ukrajinskom frontu“, da ne bi dolazilo do administrativnih kašnjenja u lancu komande.

Vučević je za RTS izjavio da je Vučić, povodom pojave dronova, „izdao naredbu da svaki takav objekat bude eliminisan ili stavljen pod našu kontrolu“, ali da lovci mig-29 nisu podignuti zbog dronova, već da oni „patroliraju našim nebom“.

Prema njegovim rečima, „vojska može topovima“, i na druge načine, „da odgovori na ove izazove“.

1 KOMENTAR

  1. Čime su oborili dron- po naredbi -čuj, čuj! vrhovnog komandanta AV migom 29 ili običnom praćkom? Imamo li mi nešto bolje -gde su superdronovi koje toliko nahvališe režimski mediji iz produkcije TV Pink i njenog tobožeg vlasnika- verovatno velikog poreskog dužnika Željka Mitrovića? Ili je to bilo samo zajeb…nje Srbije?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime