VOLONTERI, AL’ ZAMALO Ko je pakovao pakete u Areni?

0
3122
Foto: Instagram printscreen (buducnostsrbijeav)

Nekoliko desetina ljudi, za koje se tvrdilo da su volonteri, pakovali su danas pakete u Beogradskoj areni koji su namenjeni starijim sugrađanima. Ispostavilo se, međutim, da nije reč o volonterima, već o pripadnicima Gradskog saobraćajnog preduzeća, koji su verovatno bili primorani na ovo usled nedostatka posla po ukidanju gradskog prevoza.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je juče da će Grad Beograd spremiti pakete za 183.000 penzionera čija je penzija niža od 30.000 kao i za oko 900 ljudi koji su stariji od 65 godina, a koji nemaju penziju.

Ipak, prema papirima koji su isplivali u javnost, ispostavilo se da to nisu dobrovoljci, već radnici i vozači zaposleni u GSP-u koji su dobili naloge da pakuju pakete u Areni, a nadzor nad njima vršili su lica takođe zaposlena u ovom preduzeću.

Radnici GSP-a pakovali su pakete u Areni, / Foto: Privatna arhiva

Zašto je gradska vlast baš njih poslala da pakuju pakete? Pa, verovatno da ih uposli jer mnogi od njih ne rade na uobičajenom poslu pošto je zbog vanrednog stanja i policijskog časa ukinute uobičajene autobuske, trolejbuske i tramvajske linije, a gradski autobusi idu u izmenjenom režimu.

Kako su nam čitaoci ranije javili, u pakete su pakovali po dva kilograma brašna, dva litra ulja, jedan kilogram šećera, makarone i supe iz kesice.

Izvor: Direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime