Vozač GSP koji puši dok vozi

3
1179

Društvene mreže su nam često način da ispoljimo bes, tugu, sreću, ali i da s vremena na vreme osudimo neki događaj, prijavimo problemu u gradu i pokrenemo javnu raspravu oko toga šta je ispravno a šta ne. Jedan tviteraš uspeo je snimkom iz gradskog prevoza da posvađa Twitter zajednicu.

Naime, on je tokom vožnje stajao iznad vozača autobusa i bez njegovog znanja ga snimio dok vozi i puši cigaretu u odvojenom prostoru za vozače. Naravno, zakon jasno kaže da je „pušenje zabranjeno u javnom prevozu i u svakom zatvorenom prostoru koji mu pripada (čekaonice, stanica) ne može se odvojiti prostor ili prostorija za pušenje.“ Zabrana pušenja odnosi se i na zaposlene u javnom prevozu, i na korisnike javnog prevoza.

Dakle, nema sumnje da je vozač napravio prekršaj, ali mnogi se pitaju da li je taj snimak trebalo obelodaniti.

Tada su krenuli komentari za i protiv, i kao po navici kada se udari po onima koji rade mukotrpan posao – većina je stala na stranu vozača, bilo da su pušači ili nepušači.

„Ko ne zna o čemu se radi pomislio bi po ovim tvitovima da je ovaj vozač busa izvršio državni udar, a ne zapalio cigaru. Jeste u autobusima zabranjeno ali i karta se obavezno plaća pa pola je nema, tako da psstttt“, piše jedan od korisnika. Međutim, to ne znači da sada svi treba da zapale po cigaretu u autobusu, zar ne?

„Puši ko gde stigne, po državnim institucijama. Čik slikajte nekoga u ministarstvu, a ne ovog mučenika“, glasio je jedan od komentara ispod snimka, a neko se setio i da je snimanje bez nečijeg znanja kažnjivo zakonom, iako je zaboravio da se to ne odnosi na snimanje na javnim mestima i to ljudi koji obavljaju javni posao.

Da Vas podsetimo:  Lipe cvatu, sve je isto … i jezik, iako to neki negiraju

Šta vi mislite, da li svet ima pravo da vidi kako vozači javnog prevoza krše elementarne zakone ili je putnik mogao jednostavno da ga zamoli da ugasi cigaretu i izbegne diskusiju i osuđivanje? Pišite nam u komentarima.

Stefan Milenković
Izvor: Noizz.rs

PODELI
Prethodni tekstIdeje
Sledeći tekst“Jugo – mahnitanje“

3 KOMENTARA

  1. Kad normalan čovek vidi ovaj komentar,zapita se,da li su svi stanovnici beograda sa ovim nivoom razmišljanja.Beograd je centar Balkana,sa naj više kriminala,pljačke i sveopšteg kriminala,a tamo neki bilmez izdvaja vozača autobusa koji puši u odvojenom delu,koji nikome ne smeta.Mnogi će se s*pravom zapitati,dal su pogrešili u bombardovanju beograda 1999 ili su trebali da završe započeto.Izvinjavam se malobrojnima,oni ne iznose ovakve gluposti.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime