Vozila NASA uzimaju uzorke psećeg izmeta

1
1030

Beogradske vlasti objavile su nameru da se uz pomoć DNK analiza obračunaju sa psećim izmetom na gradskim ulicama. Neko će reći super, ionako se nigde ne može kročiti.

Neobično je da se jedan banalan problem pokušava rešiti na jedan ozbiljan naučni način, analizama koje nisu ni malo jeftine. To su postupci koji se koriste za utvrđivanje roditeljstva, za razrešenje najtežih ubistava i ostaliih krimnalnih dela.

I sad ćemo mi kroz tu oblast da provučemo i pseću kaku. To vam je kao kad bi neko laserskim topom sekao nokte. Da mi je otac živ pitao bi me onako strogo: “Milenko, ima li u tom Beogradu iko normalan”? Hvala mu što me je poštedeo odgovora.

Gradski oci koji na raspologanju imaju sve mehanizme, od prinude do pisanja propisa, nisu uspeli da reše problem godinama unazad. Ne mogu da nateraju pojedine bahate vlasnike da čiste iza svojih ljubimaca. I sad misle da će modernom i skupom tehnologijom popraviti stvar. Naivno, to je kao kada bi neko onomad pomislio da sa pojavom televizije i interneta više neće biti laži u medijima.

Da je neko posegao za ovakvom genijalnom idejom šesdesetih, sedamdesetih godina kada se o narodnom novcu i reputaciji vlasti vodilo računa odrekli bi ga se i roditelji i partijski drugovi. Završio bi najverovatnije u Padinskoj skeli ili u “Lazi Lazareviću”.

Već sam se ovde bavio ovom temom, imao sam i sam psa pa mi se čini da sam delimično kvalifikovan. Osnovni problem je što komunalna policija beži od izmeta ko đavo od krsta. Neće ljudi da se bave govnima. Oni su bre baje, slikaju pogrešno parkirane džipove, pišu kazne za “nepoželjne” bilborde, zagorčavaju život prodavcima cveća, bostana… Oni su moć, a ne ide da se moć bavi izmetom.

Da Vas podsetimo:  Poklanjanje Generalštaba - maliciozni NATO trojanski konj u srcu Beograda

Možeš ti propisati DNK analizu, formirati bazu podataka, možeš narodu izbiti koji milion evra, možeš u zlatnim posudama držati uzorke, možeš… ali ako ne rešiš prvi korak džaba ti sve. Ko će da prikuplja uzorke? Onaj policajac, baja iz prethodnog pasusa? Jok, neće taj, pre će dati otkaz nego da čeprka po gomilici.

I šta ćemo sad. Možda bi mogli da napravimo sporazum sa NASA, oni imaju ona vozila što šetaju po Mesecu, sama idu i uzimaju uzorke. I adekvatna su, jer pojedine beogradske ulice imaju mesečeve kratere. Nama bi, recimo, hiljadu takvih guseničara rešilo problem. Šta ima veze koliko košta.

Molim odbornike kad budu glasali da paze: DNK analiza reševa tek polovinu problema, mi kad analiziramo govance, ne znamo je li kučak bio na povocu, ni da li je imao korpu. Još ako nekoga ujede, džaba ti uzorak i DNK. Znači, manjkavo rešenje.

Upamet se ljudi, izvedite komunalce na ulice i neće biti izmeta, ili koristite kamere kojih je pun grad, pa pišite kazne. Postavite i nove, ministar reče da se još 1.000 montira, samo nemojte u DNK, to neka rade obesni Amerikanci. Ne priliči da narod koji štedi i na lečenju plaća DNK analizu psećeg izmeta.

Milenko Vasović
Izvor: BIZLife

1 KOMENTAR

  1. Upravo tako, nosilac ideje zeli da na gluposti trosi novac iz budzeta i to sakom i kapom..Prozvani komunani policajci okrecu glavu kad treba da izvrse svoju obavezu.MOZE IM SE. Laz i glupost pretezavaju i cine zivot apsurdnim.Uzgred budi receno vecina postavljenih funkcionera i poslanici su NEOBRAZOVANI i NESTRUCNI. Dobro obavljen posao nije presudan u napredovanju…….danas je to minus ako dobro i neprimetno obavljas posao za koji si placen. Kontrola i verifikacija efikasnosti drzavnih sluzbenika je simbolicna i zanemarljiva.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime