VREME JE DA OSTAVITE CIGARETE: Naučnici dokazali da je OVO NAJBOLJI NAČIN da prestanete da pušite

0
939

Rezultati studije koja je sprovedena na Oksfordu pokazuju da je naglo ostavljanje cigareta stvarno najbolji način da zaista i prestanete da pušite!

Tokom istraživanja, naučnici su došli do saznanja da pušači koji preseku sa pušenjem imaju čak 25 odsto veće šanse da posle četiri nedelje i dalje ne puše, ali i 42 odsto više šansi da ne puše ni kroz narednih šest meseci. To, nažalost, ne važi za one koji su postepeno prestajali da puše pre nego što su konačno i prestali.

Naime, objašnjenje se krije u tome što su osobe koje su smanjivale broj popušenih cigareta teže odlučile da definitivno prestanu, a ta praksa ujedno i pojačava potrebu za cigaretama. Ipak, ako pak prelomite da pušite onda se odmah mirite sa tim da cigarete neće biti deo vašeg života u narednom periodu. Također, mentalno će vam biti lakše i vaše telo neće tražiti nikotin.

Godinu pošto prestanete da pušite rizik od kardiovaskularnih bolesti se smanjuje za 50 odsto, a deset godina pošto prestanete da pušite i rizik od upale pluća.

dnevno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime