Vrlo dobro majore!!!

0
1391

Ako se i vi svrstavate u one što jedva čekaju novu sezonu Farme, Zadruge, Parova … i sličnih  zanimacija za široke voajerske narodne mase, onda vam ime Dragan Gligić apsolutno ništa ne znači. Za Dragana Gligića niste mogli da čujete ni ukoliko su vam izvor informacija Informer, Alo, Srpski telegraf … i slične tvorevine koje se prodaju na kioscima, a nisu novine. NJegovo ime nećete čuti na Pinku, Hepiju niti na “javnom servisu” evropskog Srbistana.

Ali da je  kojim slučajem ovo Srbija, a ne Srbistan, svakako bi znali ko je Dragan Gligić. Tačnije major Dragan Gligić.

Oficir koji nam je obrazloženjem svoje odluke da napusti aktivnu vojnu službu brutalno ukazao na trulež u kome se decenijama davimo, ali i da ovde još uvek ima onih što, bez obzira na cenu, drže do časti, a poniznost ne smatraju vrlinom. Na dve stranice obrazloženja koje je otpravio nadređenima, a koje je ovih dana dospelo i do javnosti, major Gligić je održao pokaznu vežbu. Kako svojim kolegama tako i svima kojima obrazovanje, znanje, zvanje i lična higijena ne bi smeli da dopuste luksuz mirenja sa sudbinom i utapanja u amorfnu podaničku masu.

Da se razumemo nije ništa major Gligić rekao što većina njegovih kolega i običnih Srbistanaca već ne zna. Naprosto krajnje imbecilno bi bilo za očekivati da u društvu oprhvanom egzistencijalnom i moralnom truleži nešto, pa makar to bila i vojska, bude zdravo. Samo što o tome u skladu svetlom tradicijom sirotinje raje nije uputno javno govoriti. Pa nismo li se nebrojeno puta uverili da je mnogo bezbolnije koprive tuđim mlatiti ili anonimno palamuditi na društvenim mrežama.

Stoga, hoćete li i dalje, ćutke gledati kako se lokana naprednjačka vlast na čelu sa čačkonačelnikom Milunčićem, koji bi pošto poto da bude gradska faca ali mu nešto ne ide, razbacuje i bahati vašom sirotinjom. Kako nemilice arči vaš novac na jelke, fontane, betonske saksije, fudbalski stadion… dok Čačani razbijaju glavu kako da deci od svojih mizernih zarada obezbede tri pristojna obroka, nabave im udžbenike, odeću, obuću ili omogući lečenje. Hoćete li i dalje psovati popa u potoku za kafanskim stolom i uskom krugu istomišljenika dok vam se oni što vam nisu ni do kolena vređaju inteligenciju i smeju u lice?

Da Vas podsetimo:  Treba li Srbija da oporezuje gastarbajtere?

Da li će pokazna vežba koju nam je demonstrirao major Gligić imati nekakvog efekta, to ovog časnog oficira verovatno ne tangira. On je svoje rekao i spasio dušu, a vi što držite do vašeg obrazovanja, zvanja i znanja vidite šta vam je činiti.

Krajnje je vreme!

Aleksandar Arsenijević
ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime