Vršnjačko nasilje u školi u Vranju: Terali prvake da se šetaju nagi po učionici

0
93

U Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Vranju učenik četvrtog razreda, zajedno sa još jednim maloletnikom, fizički je napao i maltretirao dva učenika prvog razreda, potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT), javlja JUGpress.

Image by StockSnap from Pixabay

Nakon udaraca, učenik četvrtog razreda je tražio od dva učenika prvog razreda da spuste pantalone i donji veš i nagi šetaju po učionici, dok ih je on sa maloletnikom snimao mobilnim telefonom, navode u Tužilaštvu, koje je naložilo prikupljanje informacija, razgovor sa oštećenima i očevicima i pribavljanje medicinske dokumentacije.

U saopštenju OJT u Vranju je zatraženo da se podnese krivična prijava u redovnom postupku protiv učenika četvrtog razreda, zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje.

Rukovodstvo škole i Tim za suzbijanje vršnjačkog nasilja i bezbednost u školi su, kako saznanje JUGpress, odmah po saznanjima i incidentu koji se dogodio u sredu „održali sastanak i preduzeli sve mere koje su u njihovoj nadležnosti“.

U školi ne pamte sličan incident o kojem su obavestili tužilaštvo i policiju, a istraga je u toku.

U roku od nekoliko dana ovo je drugo vršnjačko nasilje u Vranju, nakon što je nedavno u jednoj igraonici grupa dečaka od osam godina tukla i maltretirala svog školskog druga.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime