Vučić 2016: Porodilje za dvoje dece uzmu mesečnu platu! Zašto da rade? (VIDEO)

2
771
Foto: Printscreen

Aleksandar Vučić voli za sebe da kaže da je osoba od digniteta, šta on kaže – to se ostvaruje. U javnosti se predstavljao sa stavom „Ja sam otvorio“, „Ja sam obezbedio“, „Ja sam uradio“… Međutim, kada mu se oni koje je oštetio suprotstave, brzo dolazi do promene stavova, crvenila, vređanja, ponižavanja, crvenila, drame… . Tako je bilo i kada je žestoko izvređao sve trudnice.

Naime, on je 2016. godine govorio uvreljivo na račun porodilja, smatrajući njihovo rađanje dece kao život na grbači države.

– Znate kako to izgleda – ja sam, koliko godina već imam, toliko mator imam dvoje dece… Socijalni slučaj, uzmem po 4.000, 4.500 dinara na po dete, 9.000, plus 10, 11.000 ovako, eto meni minimalne plate, što ja da idem onda da radim. Znate koliko takvih slučajeva imamo, jer znate da se i na po dete dobija novac. Tako dajete minimalnu zaradu koja nije zarađena. Ali ste ga uzeli od nekog drugog i to ljudi treba da imaju u vidu – rekao je 2016. godine tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Roditeljski portal Bebac je 2016. godine žustro odgovorio Vučiću FOTO: Printscreen

Tada su reagovala brojna udruženja, niko nije mogao da poveruje da je premijer jedne države u stanju da izrekne takve stavove…

– Izjavom da majke ne žele da rade zbog toga što za dvoje dece uzimaju socijalna davanja u visini minimalca, uvredili ste ne samo nezaposlene roditelje i njihovu decu, nego i sve porodice u Srbiji, bez obzira na materijalno stanje u kojem se nalaze – odgovorio je roditeljski portal „Bebac“ Vučiću, koji se dve godine nije oglašavao više na tu temu.

FOTO: Printscreen/Južne vesti

A dve godine kasnije, potpuni preokret i stav da će država da pomogne porodiljama.

Da Vas podsetimo:  Lideri i antilideri – heroji i antiheroji: ko vodi, a ko bi trebalo da vodi Srbiju

– One koje rode drugo dete, od države će 2 godine da dobijaju mesečno 10.000 dinara. Za treće će primati 12.000 dinara mesečno čak 10 godina. Žene koje rode i četvrto dete dobiće iz budžeta 18.000 evra za 10 godina. To vam govori kolika je bolest i koliki je problem sa kojim se suočavamo. To će nas koštati 12 miliona evra i to ćemo krenuti kao podstrek za svako dete rođeno od 1. januara 2018. godine. Majka koja rodi 3. i 4. dete dobiće 30.000 mesečno od države, da ništa ne radi, samo da rodi 3. i 4. dete i ima prebivalište u Srbiji – rekao je Vučić 2018. godine.

Za dve godine potpuni preokret u stavovima Aleksandra Vučića, pa se postavlja samo pitanje kom Vučić treba verovati i da li to uopšte i treba raditi?

Izvor: Direktno.rs

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime