Đurić ga doveo u veoma tešku situaciju

2
1263

© Sputnik/ Бранкица Ристић Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u narednom periodu biti doneta odluka u vezi sa primenom sporazuma Beograda i Prištine o telekomunikacijama, navodeći da su razgovori o toj temi teži nego što se spolja čini, ali da ne govori o ultimatumu.

„Ne bih govorio da je reč o ultimatumu, reč je o razgovorima koje smo vodili u Briselu“, rekao je Vučić, osvrćući se na izjavu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da se Srbija nalazi pred ultimatumom.

On je podsetio da je potpisan sporazum u avgustu prošle godine, ali da postoje različita tumačenja, te da je pitanje imovine jedno od njih.

U tom smislu je i prokomentarisao da mu nije drago što je šef Kancelarije KiM Marko Đurić izašao u javnost sa izjavom da se nalazimo pred ultimatumom.

„Bez obzira na to što je pohvalno govorio o meni kao predsedniku Vlade, mene je doveo u najtežu situaciju, jer ako to prihvatimo biće da sam doneo nešto protiv svog naroda, a ako ne prihvatimo bićemo mi direktno odgovorni za eventualnu tešku političku situaciju“, rekao je Vučić.

Vučić: Uvođenje sankcija RS ne bi bilo moralno

Vučić je ocenio da kao predsednik Vlade smatra da ne bi bilo moralno ispravno da predloži uvođenje bilo kakvih sankcija protiv rukovodstva RS ili predsednika Srpske.

On je, odgovarajući na pitanje novinara u vezi s najavom SAD i EU da će uvesti sankcije protiv predsednika RS Milorada Dodika, naveo da još nikakve mere nisu preduzeli ni Vašington ni Brisel.

„Budu li preduzeli mere, mi ćemo naše korake razmotriti. Pošto Vlada vodi unutrašnju i spoljnu politiku u skladu sa Ustavom, kao premijer ne mislim da bi bilo moralno ili normalno da predložim uvođenje bilo kakvih sankcija protiv rukovodstva RS ili njenog predsednika“, objasnio je Vučić.

Istovremeno je poručio da je spreman da snosi sve posledice koje bi takva odluka izazvala.

Da Vas podsetimo:  Nije kriv samo Marti…

Sputnik

2 KOMENTARA

  1. Metafizički zakoni sudbine, Miroslav Marković:
    “ Mnogi gresi zasnovani su na kršenju morala, ali i na pravdanju i podstrekavanju nemorala; nemoralan čovek višestruko greši: najpre zato što je potisnuo svoja prirodna i od Boga data moralna načela, zatim zbog toga što bez tih načela stvara negativne misli i čini rđava dela, onda zato što i druge ohrabruje da se tako ponašaju, kao i zato što, povrh svega, kršenje moralnih načela prikazuje kao svoju naročitu „sposobnost“ i „mudrost“; onaj ko je istinski mudar zna da svako od tih sagrešenja podrazumeva namirenje računa, iako većina ljudi nije u stanju da prepozna šta se čime namiruje i koji je račun za šta………..

    Istinski pametan čovek drugima ne čini ništa što ne bi voleo da njemu bude učinjeno; ovo je temeljni princip moralnosti, a svako ko ga krši mora da snosi mnogo „skuplje“ posledice od svake eventualne „koristi“ stečene tim kršenjem, jer metafizički zakoni dejstvuju sa „kamatom“ i kad se krše i kad se poštuju; glup je onaj koji ovo ne može da shvati.“

  2. Od kada je Vucic na vlasti mi dobijamo iz Brisela samo ultimatume na koje on “ teska srca“ a sve u interesu naroda koje mu je ukazalo poverenje priznaje.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime