Vučić i Čanak – laža i paralaža

0
1153

25211 - Nova stranka - logo– Kada bi danas Jovan Sterija Popović pisao svoje delo „Laža i paralaža”, inspiracija bi mu sigurno bili Aleksandar Vučić i Nenad Čanak. Dogovor oko „spasavanja” Elektrovojvodine pokazuje svu drskost, bahatost, bezobrazluk i sklonost premijera da vređa inteligenciju građana Srbije, čemu se pridružio i Nenad Čanak.

Pripajanje Elektrovojvodine, najboljeg distributivnog preduzeća u sistemu EPS-a, gubitašu ED Beograd, jeste otvoreno otimanje imovine i prihoda građana Vojvodine. Zauzvrat, Novi Sad će dobiti dispečerski centar EPS-a, što znači da će umesto uspešnog preduzeća u Novom Sadu ostati samo njegova „telefonska centrala”. Ne može se govoriti ni o kakvoj investiciji, jer je za Elektrovojvodinu od presudnog značaja ulaganje u elektrodistributivni sistem i objekte, a ne u informacioni sistem koji su, inače, nabavili na sumnjivom tenderu. Ovim postupkom je Aleksandar Vučić sahranio Elektrovojvodinu, a Nenad Čanak, zarad svojih sitnih interesa, zabio glogov kolac.

Nova stranka razume potrebu reorganizacije EPS-a i smatra da, ukoliko već reorganizacija podrazumeva povećanje efikasnosti preduzeća, da dobri delovi ostanu dobri, a oni loši postanu bolji, onda gašenje Elektrovojvodine pokazuje sav besmisao i loše namere sadašnje vlasti.

Nova stranka je već predložila da buduće jedinstveno privredno društvo EPS Distribucija bude zasnovano na njegovom najboljem delu – Elektrovojvodini i da ima sedište u Novom Sadu. Na taj način će se na delu pokazati smisao reorganizacije, suština decentralizacije i otkloniti sve sumnje o ukidanju autonomije.

Ukoliko se ovaj predlog ne prihvati, svim građanima Vojvodine će biti jasno da je vladajućoj kliki jedino važno da osvoji Vojvodinu, ukine autonomiju i opljačka sve što je preostalo od njenih resursa.

Nova stranka

Press služba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime