Vučić i dva Huseina: Ljubav do poslednje kapi tuđe krvi

0
2035

2014-09-26_060635Mnogi svetski državnici istakli su se u borbi protiv terorizma, hegemonizma i neofašizma. Niko kao Aleksandar Vučić. Samo on je uspeo da, istim povodom i s istim optužbama, ratuje protiv obe sukobljene strane. Prvo se sa Sadamom Huseinom borio protiv američkog terorizma, a sada s Barakom Huseinom Obamom juriša na islamske teroriste iz Iraka i Sirije.

Dosledno, uvek protiv terorizma, Vučić je, dok je bio radikal, isticao da „Srbija nema drugi izbor nego da se bori protiv Sjedinjenih Američkih Država“. Zato je pozivao ceo „slobodni svet“ da pruži otpor „američkoj hegemoniji“. Podsećao je na američko istrebljenje Indijanaca, atomske bombe na Hirošimu i Nagasaki, agresiju na Vijetnam, optužujući vašingtonske vladare da se ponašaju gore od Adolfa Hitlera.

– Amerikanci bi želeli da Srbiju unište, da i Srbija postane kolonija, da i Srbija postane vazal moćnom američkom gospodaru, a to je ono što mi kao narod i kao zemlja ne možemo da prihvatimo. Ti zločinci hoće okupaciju Srbije, oni hoće da sa lica zemlje nestanu svi koji se zalažu za opstanak Srbije kao države, njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Mi imamo nešto što nas uverava u konačnu pobedu, a to je činjenica da mi branimo samo svoje, da branimo svoj narod, svoju slobodu, i nećemo ništa tuđe. Ne mogu Amerikanci imati veća prava na našu zemlju od nas samih, ne mogu Novi Sad ili Priština biti nigde u Kaliforniji.“ (Konferencija sa delegacijom iračke Baas partije u vladi Srbije, 25. oktobar 1999. godine)

Znao je da Srbija „možda nije dovoljno jaka da se suprotstavi Americi“, ali verovao je da će se u tu neravnopravnu borbu uključiti „mnogo drugih zemalja, azijskih, latinoameričkih, afričkih i evropskih koje će se suprotstaviti američkom totalitarizmu, hegemonizmu i imperijalizmu“.

Da Vas podsetimo:  Mladić i Karadžić uskoro u Rusiji. Biće razmijenjeni za zarobljene NATO oficire u Ukrajini?!

– Imamo li izbora? Hoćemo li da idemo sa SAD? Hoćemo li da idemo sa onima koji hoće da nas unište? Sa onima koji su ubijali ovaj narod, sa onima koji su rušili mostove? Da li to neko pokušava da ih amnestira ili pokušava da nas natera da zaboravimo šta su nam sve radili u prethodnih deset godina i šta nam i dalje rade? Ili hoće da kaže – imamo neki drugi put? Nemamo! – govorio je Aleksandar Vučić pre nego što je shvatio da se isplati amnestirati zločince i krenuti sa njima, ruku pod ruku.

Jedini spas za Srbiju i ceo svet video je u pobedi nad „američkim nacizmom“.

– Amerikanci neće odustati od svog cilja dok negde na globalnom planu ne budu poraženi. Bez obzira na sve žrtve, oni se ne libe ničega. Uostalom, posle Drugog svetskog rata imali smo oko 250 sukoba niskog intenziteta ili pravih ratova, i u svih tih 250 sukoba samo je jedna zemlja, ali apsolutno u svim sukobima, bila involvirana. To su Sjedinjene Američke Države – tvrdio je Vučić dok je bio ministar za informisanje.

U govorima je oduševljeno citirao Sadamove reči: „Neka američki narod pamti da niko kroz čitavu istoriju nije prešao Atlantik držeći u rukama oružje upereno protiv njih. Amerika je ta koja je prešla Atlantik donoseći smrt i pustoš čitavom svetu“.

– Amerikanci nacističkim metodama pokušavaju da imperijalistički osvoje ceo svet i mi smo prosto primorani jedino i isključivo da se branimo. Ni mi, kao ni Irak, ne želimo ništa tuđe. Mi želimo samo svoje, svoju zemlju, želimo svoj narod, i želimo da zaštitimo suverenitet i integritet naše otadžbine. Nećemo ništa američko. Nas uopšte ne zanimaju Los Anđeles i NJujork. Siguran sam da ni građane Bagdada ne interesuje ni Boston ni Hjuston, ali očigledno da Amerikance interesuje i Beograd, i Novi Sad, i Bagdad – isticao je radikal Vučić i dodavao:

Da Vas podsetimo:  10 RAZLOGA ZAŠTO MOBILNI TREBA ZABRANITI DECI ISPOD 12 GODINA

– Predsednik Sadam Husein danas predstavlja simbol otpora američkom režimu. I srpski narod se solidariše u potpunosti sa iračkim narodom i razume patnje i muke iračkog naroda. Očekujem da ćemo uspeti da stvorimo osnov za jednu jaču i žešću političku osnovu za otpor ne samo prema Amerikancima nego i njihovim zapadnoevropskim slugama. Taj front otpora mora da krene širom sveta, makar krenuli od dve, tri ili četiri zemlje, a mi znamo da su narodi stotinu zemalja u svetu protiv Amerikanaca, i taj front će se, siguran sam, širiti, kao što se širio antifašistički front u Drugom svetskom ratu, tako će se i ovaj front otpora Amerikancima i njihovoj nacističko-imerijalističkoj ideji širiti. (Govor Aleksandra Vučića u Bagdadu na koferenciji „Svetski centar otpora imperijalizmu i terorizmu“, novembar 2001.)

Na otpor Americi, „državi koja na varvarski način širom sveta čini najveće zločine“, Vučić je pozivao „u ime demokratije, ljudskih prava, socijalne pravde i ravnopravnosti svih ljudi i naroda“.

– Narod Srbije već je iskusio američku „demokratiju“. Patili smo pod njihovim bombama, granatama čak i kasetnim bombama, ali sada više patimo zbog njihove navodne političke i ekonomske pomoći i podrške našoj zemlji. Kao rezultat te pomoći mi danas živimo gore nego ranije. Amerika sada koristi nove izgovore, kao što je odlučna borba protiv terorizma, da bi napala zemlje i narode koji nisu pokorni. Sudeći prema američkim stavovima, sve zaista nezavisne i suverene države predstavljaju opasnost i pretnju Americi. Sve ove zemlje su potencijalno gnezdo terorista samo zato što pokušavaju da izbegnu dalje nelegalno mešanje u njihove unutrašnje poslove. Terorizam je, nema sumnje, zlo. Ali Amerika je jedina država koja je potpuno odgovorna za širenje tog zla – govorio je Vučić 2001. godine u Bagdadu.

Da Vas podsetimo:  Državna matura iz ugla učenika

Svoje junačke govore, Aleksandar Vučić je završavao poklikom: „Za slobodne zemlje! Za Srbiju i Irak! Za srpski i irački narod! Za predsednika Šešelja i predsednika Huseina!“

4 vucic-sadamMeđutim, Šešelj je otišao u Hag, Sadam u dženet, a Vučić u američku ambasadu, svoj novi Eden.

Kao što je tada, tokom prih 15 godina svoje političke karijere, građane Srbije gurao pod bombe, kako je pričao, američkih terorista, danas, transformisan u naprednjačkog evro-atlantskog fanatika nudi podršku Baraku Huseinu Obami u ratu protiv islamskog terorizma.

– Vlada Srbije podržava borbu protiv Islamske Države Iraka i Levanta i spremna je da, skromnim sredstvima kojima raspolaže, tu borbu pomogne – istakao je Vučić u pismu predsedniku SAD.

Tokom njegove prve ratne avanture Srbija je teško stradala pod NATO bombama, o čemu je on detaljno i krajnje patetično obaveštavao javnost. Sada, ulazeći u rat s islamskim fundamentalistima, opet gura Srbe u mrtvačke sanduke .

Ne mari za buduće žrtve, koje gura pod nož borcima ISIS-a.

Priznajem, ne marim ni ja. Nesrećnici koji prežive ionako će opet glasati za svog dželata. Srbi to, izgleda, vole… Meni je žao Baraka Huseina Obame. Ne piše mu se dobro. Vučić je podržavao Šešelja – eno ga, čeka da umre u Hagu. Podržavao je Miloševića – on je već pod lipom u Požarevcu. Zaklinjao se u Sadama Huseina – zaljuljao se na vešalima. Voleo je Kseniju – sirota, sad je na Pinku… Dakle, kukavni Husein Obama, maleroznijeg saveznika nije mogao da dobije. S Vučićem je, kao i Srbija, osuđen na propast.

Predarag Popović

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime