Vučić: Imena ministara iz SNS biće poznata u nedelju

0
50

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će posle sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS u nedelju biti poznata imena kandidata te stranke i onih koje SNS podržava za ministre u novoj Vladi Srbije.

Foto: Printscreen N1

„Možda se neće znati jedno ili dva imena koalicionih partnera, za šta su možda potrebna još 24 sata“, rekao je Vučić novinarima u Leskovcu gde je posetio gradilište fudbalskog stadiona.

Upitan da li to znači da će koalicioni partneri SNS dobiti samo jedno ili dva ministarsta mesta u novoj Vladi, Vučić je kazao da će dobiti „mnogo više“.

„Mi smo mnogo korektniji i darežljiviji“, rekao je Vučić.

„Plaši me samo da se ne desi neka sabotaža“

Vučić je izjavio i da se, kada je o energetici reč, samo nada da se „ne desi neka sabotaža, kao što se desilo na Severnom toku, jer mi smo se spremili da izdržimo udar ne znam kakva havarija da se desi“.

Naglasio je da se strogo čuva svih pet ključnih tačaka u Srbiji kada je reč o energetici, uključujući i najvažnije – kompresorsku stanicu između opština Žabar i Velika Plana, gde „čuvaju i dronovi i Služba“.

„Mi to kontrolišemo, ali ono što nas brine je sabotaža pod vodom, a predsednik Rusije je već govorio da je bilo pokušaja sabotaže na Turskom toku. Samo to me plaši“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da imamo termoelektrane -toplane (TETO) Novi Sad i manje u Pančevu i Zrenjaninu, koje mogu da proizvedu struju od gasa.

„Ako ne bi bilo gasa, onda bi problem bio veliki“, rekao je Vučić i dodao da smo se spremili da izdržimo udar „ne znam kakva havarija da se desi“.

Da Vas podsetimo:  Slom srpske nacionalne svesti

„Spremili smo se, izračunali koliko mazuta treba lokalnim samoupravama, nabavljamo dodatne količine, sve što može novcem da se plati, uradili smo ono što smo mogli i što se tiče hrane i energenata i nešto spokojnije dočekujem zimu, samo da se ne desi neka sabotaža“, rekao je Vučić.

Naveo je da je danas doneta odluka o otkupu 150.000 tona kukuruza i o 6,8 miliona evra na ime subvencija u veću proizvodnju šećera.

Foto: Printscreen TV Prva
Drakonskim kaznama se obračunati sa silovateljima

Upitan o inicijativi za izmenu Krivičnog zakonika, Vučić je ocenio da je važno da se pokaže političko-pravna volja države da se i „drakonskim“ kaznama obračuna sa silovateljim i onima koji čine porodično nasilje, posebno nad ženama i decom.

„To je važna novost jer ako nekog ne možemo da vaspitamo, morate da pribegnete kaznama i verujte mi da će rezultat sigurno biti dobar i pozitivan. Mislim da se ljudima dopala ta ideja, sad da sačekamo novu vladu da vidimo kako će oni da reaguju“, kazao je predsednik Srbije.

Nikada neće napustiti SNS

U Leskovcu se večeras održava i proslava 14. godišnjice SNS, na kojoj je Vučić poručio da nikada neće napustiti tu stranku.

„Kada ne budem na čelu stranke, biću sa vama i boriću se zajedno sa vama, nikada neću napustiti SNS. Hvala vam na ogromnom poverenju. Srbija i njena budućnost su naša ideologija, ali moraćemo da se borimo snažnije nego ranije“, rekao je Vučić.

Govoreći o Kosovu, lider naprednjaka je poručio: „Mi ne tražimo ništa tuđe, samo hoćemo da budemo svoji na svome, a Kosovo i Metohija je deo Srbije, nešto što ne damo da nam uzmete.“

„Kažete mi: ‘Ne daj Vule Kosovo’, a otimaju ga svakog dana kao vrane i gavrani i svakog dana objašnjavaju da je to za naše dobro, ali mi ne možemo da razumeo taj jezik, kako kad vam vade oči može da bude dobro za vas“, rekao je Vučić.

Da Vas podsetimo:  “Amerikan Bife” & Pelivan – dva lica BG ugostiteljstva

U narednom periodu, čuvajući našu stranku moramo da gradimo šire pokrete koji hoće da čuvaju slobodu Srbije pet, šest, sedam, osam godina, i koji će, pre nego što se opet budemo delili po strankama, umeti da sačuvaju Srbiju da bude još jača i snažnija, poručio je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime