Vučić je u obraćanju naciji najavio prvo obraćanje naciji

1
877
Aleksandar Vučić Foto: Noizz /Profimedia

Pre nekoliko dana završio sam smenu i po ustaljenom redosledu jedva čekao da uđem u stan. Dok ostavljam stvari i oblačim „kućno odelo“, čujem cimera iz dnevnog boravka kako nevoljno viče: „Opet ovaj, pogledaj, na svakom programu!“ Ne mogu da kažem da nisam znao o čemu se radi, ali znatiželja je odigrala svoje pa sam ga zaustavio u pomahnitalom menjanju kanala uz misao – pusti da čujemo šta će da kaže. Tri televizije sa nacionalnom frekvencijom i na svakoj isti čovek, tobože sa važnim saopštenjem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pričao je za RTS o aktuelnim dešavanjima na Kosmetu i, između ostalog, napomenuo da će se sredinom ili krajem septembra direktno obratiti naciji. Mislim se – dobro, nije to ništa novo, samo ću kao po starom dobrom običaju stisnuti dugme „mute“ i pustiti ga da priča. Međutim, predsednik je najavio svoje prvo obraćanje naciji. Ponavljam, PRVO.

Osim što se postavlja pitanje šta je to pa radio do sad, i da li je mislio na obraćanje nama (valjda nije), dovoljno nam je raspalio maštu i pustio da do septmebra gledamo kako bi obraćanje naciji moglo zaista da izgleda. Primera hvala bogu ima na svakoj teleziji od 5 ujutru pa sve do početka neke od RTS-ovih repriza u 20h.

Čisto da podsetimo, Aleksandar Vučić je u avgustu 2016. čitajući ekspoze čitavih šest sati uspavao pola Skupštine, i zaista ne bi bilo dobro da premijerno obraćanje bude nešto nalik ekspozeu. Mada, znajući koliko „prezire“ da stoji pred kamerama – nadamo se da na kraju obraćanja svako od nas neće biti Vjerica Radeta. Dok spava, naravno.

Predsedniku Vučiću se očigledno nakon 1000-tog pojavljivanja brojalica vraća na nulu, pa ćemo polako sve ispočetka. Samo što, srećom, tehnologija je opasno napredovala pa uvek možete da isključite TV. Ionako ćete o grandioznoj svečanosti slušati danima na pijaci, u autobusu, na poslu… Sve do novih hiljadu obraćanja.

Da Vas podsetimo:  Čomićka, a Đorđe Joksimović nema ljudska prava?

Stefan Milenković

Noizz.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime