VučIć jedini ima plan – zove se „Nijedan“

0
1499
Dragan Todorović / Foto:printscreen(kolubarske.rs)

Najzad će agonija, zvana problem Kosova, bude rešena. Pošto je sve ostalo rešeno zahvaljujući Vučiću, i ovo će, kao što je očekivano, bude rešeno zahvaljujući Vučiću. On je, a ko bi, složio sve kocke i kockice.

Prvo je Vučić, na uobičajenoj javnoj seansi lupetanja, izvoleo reći da je on jedini koji ima plan za Kosovo. Upitan, od neprijateljskog medija, koji je to plan, uvređeno je odgovorio, Nijedan!

A onda, onda je krenula takozvana operacionalizacija plana pod šifrom „Nijedan“. Naime, premijerka je poslata u Nemačku, da se sretne sa Angelom Merkel, gde će prva tema biti „dijalog o Kosovu“. Brnabić nije ni sela u avion, a naši provereni mediji, na prve strane, objavili agendu razgovora, javili da Angela nudi nemačku fabriku automobila za priznanje Kosova, i otvorena vrata Evropske unije! Dakle, ostaju samo sitna crevca, da Tramp da avione, i stvar će bude rešena.

U međuvremenu, Vučić dosledno sprovodi svoj Nijedan plan. Ubiva od sprovođenja. Na temu još jedne rekostrukcije Trga Republike – kocke se nisu složile – koja koštala samo deset miliona evra, imo kaže i veli da je Vesić radio sve kako treba, te da je ponosan kako se gradi u Beogradu, jer će se za 20 godina pričati da je sve to urađeno u Vučićevo vreme!

Nijedan plan kaže da Vučić nikad nije čuo za šverc oružja. To je bio odgovor na pisanje BIRN-a, da je otac ministra Nebojše Stefanovića, po dozvoli koju je dobio od sina, umešan u šverc oružja u Saudijsku Arabiju, kojom prilikom je valjevski „Krušik“, zbog davanja proizvoda po povlašćenim cenama, oštećen za nekoliko stotina hiljada evra. Ranije, na istu okolnost, sin gospodina koji je optužen za umešanost u šverc oružja, izjavio da firme njegovog oca nisu imale ni dinar prometa, niti su prodale ijedan metak.

Da Vas podsetimo:  Nije Jasenovac tema kad traže logoraši, nego kad kaže Vučić

Držeći se Nijedan plana Vučić otvorio hotel „Nais“, u čiju rekostrukciju je uloženo deset miliona evra. Tom prilikom, pre nego što se Željko Mitrović popeo na sto, zahvalio ćerkama Ivice Tončeva, jerbo su, iako su im nuđene subvencije za rekonstrukciju, to odbile. Šta će ćerkama subvencije kad imaju državu u kojoj je Vučić predsednik, a tata im državni sekretar kod Ivice Dačića.

Po Nijedan planu, javio se i gospodin Mekalister, Tanjug, koji ne postoji, eksluzivno preneo da je EU spremna da posreduje u dijalogu vlasti i opozicije, čeka se samo pozitivan odgovor predsednice Skupštine Maje Gojković. Suvišno je pitati, da li to ohrabruje Vučića i takozvanu opoziciju koja je protiv bojkota? Čeka se šta će, na ovo vabilo, odgovoriti organi Sergeja Trifunovića.

Magistar Velja Ilić, kao i drugi iz te priče, već pita, Šta posle bojkota? Na drugoj strani, predsednik DS Lutovac, ispred bloka koji je za bojkot, je rekao ono što jedino preostaje onima koji ne ignorišu stvarnost: Ako mi ne bojkotujemo izbore, građani će bojkotovati nas! Što će reći, jedini odgovor na Vučićev „Nijedan plan“, koji samo znači još vlasti za njega i kamarilu, je, Bojkot!

Dragan Todorović
Izvor: kolubarske.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime