Vučić: Kurti za sve ima podršku Nemačke i Britanije. Ovo je priprema ZA NEREDE I HAOS

1
110

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije optimističan da se može pronaći kompromisno rešenje za prevazilaženje krize na severu Kosova. On je istakao da Aljbin Kurti može da radi šta hoće jer ima podršku Nemačke i Velike Britanije i da visoki predstavnik za spljnu politiku Žozep Borel tu ne može ništa da uradi. Kazao je i da najava raspisivanja izbora na severu Kosova predstavlja želju da se izazovu nered i haos, u čemu Prištona takođe ima podršku. 

Printscreen

Predsednik Vučić razgovarao je danas u Parizu sa Borelom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a tema je bila Kosovo i načini da se dođe do kompromisnig rešenja. Kako je istakao, u ovom trenutku ne vidi kompromis jer „Priština odbija da se ponaša racionalno i u skladu sa međunarodnim pravom“, prenosi N1.

Prema njegovoj oceni, evropski predstavnici bi da hoće mogli da uslove Prištinu, ali dodaje da – neće.

„To je njihovo čedo i njihovo dete o kojem vode računa. Jasno je da su Nemci ti koji im pruižaju podršku za sve protivpravne akte, i Velika Britanija van Evropske unije“, kazao je Vučić.

On je rekao da su mu Borel i Lajčak preneli o čemu su razgovarali ranije danas sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i dodao da nisu bili optimistični posle tog razgovora.

„Pogodio sam šta je rezultat, a to je ništa“, kazao je Vučić.

Dodao je da je teško pronaći racionalni predlog za prevazilaženje krize na Kosovu kada, kako je rekao, „znate ko je kriv, a znate da ima zaštitu veoma veoma moćnih zemalja koje mu kažu ‘samo ti teraj svoje’. Šta može da uradi Borel? Uvek će imati podršku Nemačke i Velike Britanije“, ponovio je Vučić.

Upitan o najavi raspisivanja lokalnih izbora na severu Kosova, rekao je da je cilj toga da se protera srpski narod sa severa Kosova i da se izazovu neredi i haos.

„Oni time samo hoće da nam kažu da hoće da proteraju srpski narod sa severa. Na tim izborima ne može da učestvuje više od 1.500 ljudi, tačno onoliko koliko ima Albanaca, Bošnjaka i dovešće 100,200 Srba, ove koje plaćaju. Ostali neće izaći, jer za Srbe to ne važi. To znači da oni uopšte ne žele da imaju Srbe u svom sistemu, već žele da ih proteraju sa KiM „, rekao je predsednik:

„Neće Srbi napuštati KiM. Sve ovo vam pokazuje kolika je želja Albanaca da izazivaju incidente i nemire, nerede, haos. Jasno je da se spremaju za to i jasno im je da ih neko u tim prljavim i ratnohuškačkim poslovima podržava“, zaključio je Vučić, prenosi Sputnjik.

1 KOMENTAR

  1. Da li zna Vučić šta priča. Najveći neprijatelji su mu Njemci i Englezi…… ?? Odjednom ??
    Nije li mu Gerhad Šreder bio veliki prijatelj, pa i Andjelija Merkel……. Zar mu Toni Bler nije bio visokoplaćeni savjetnik ?? Zar on ne shvata da razotkriva samoga sebe, kao krajnje nesposobnog , ili potpuno ucjenjenog, ovisnog i nemoćnog. Shvata li on, da je sadašnje stanje rezultat njegove politike?? On nam otkriva “ toplu vodu “ , kakvi su Englezi i Njemci . Sutra će nam otkriti kakvi su Amerikanci, pa će mo postati silno pametni. Šta mu to znači “ iznalazenje kompromisnog rešenja “ ??
    U čemu bi trebao biti taj “ kompromis “ ??? Kada je zadnji put izustio R1244 ??? Zašto cijelu stvar ne vrati u OUN, i pozove se na R1244 ?? Zašto zvanično ne zatrazi pomoć Kine i Rusije ?? Zašto ne zaprijeti proglašavanjem KiMa “ PRIVREMENO OKUPIRANOM TERITORIOM “ ??? Zašto u sjedištu ONU
    ne trazi zaštitu Srba i nealbanaca na KiM Kineskim i Ruskim vojnicima??? Jedan normalan i slobodan
    predsednik Drzave Srbije imao bi veliki izbor mogućih i riješenja . Vučić nije niti normalan niti slobodan. On je ucjenjen, ucviljen ,jadan i nesposoban, a ni mi nismo puno bolji, kada ga trpimo toliko dugo vremena !!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime