Vučić mora da odgovara jer ono što je potpisao u Vašingtonu je protivustavno

0
441

Izrael je nedavno uspostavio diplomatske odnose sa Kosovom i priznali su Kosovo kao suverenu državu, toga dana, svi režimski mediji i mediji  sa nacionalnom frekfencijom su skrivali tu vest od građana Srbije.

Nema nikakve sumnje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Vašingtonu pogazio Ustav Republike Srbije i svojim potpisom odobrio da druga država prizna Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu.

Pregovori koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodio u Vašingtonu odnosili su se na status Kosova, a po Ustavu Republike Srbije, Kosovo je sastavni deo Republike Srbije i protivzakonito je pregovarati sa drugim državama o njegovom statusu.

Po rezoluciji 1244 na Kosovo su ušle strane vojne trupe u svojstvu mirovnjaka, VJ se povukla kako bi se zaustavio rat. Obe strane koje su potpisale rezoluciju 1244 su se složile da je Kosovo sastavni i neotuđivi deo Srbije i da neće biti nikakvih pregovora o njegovom statusu.

Sve što je Aleksandar Vučić trebalo da uradi, jeste da se pozove na razoluciju 1244 i Ustav Republike Srbije, a ne da protivustavno pregovara o mogućem otcepljenju jednog dela naše zemlje.

I pored svega ovoga Vučić i dalje zagovara nekakve pregovore u kojima će se raspravljati o budućem statusu Kosova.

A još je gore što Aleksandar Vučić u tim pregovorima, pregovara sa teroristima iz UČK-a. To je veliki skandal i poniženje za Srbiju, ako se zna da ni jedna ozbiljna država na svetu neće pristati na pregovore sa terorističkim organizacijama.

Vučić je dobro znao da će Izrael priznati Kosovo kao nezavisnu državu i on se samim učešćem u tim pregovorima složio sa tim.

Toga dana svi režimski mediji su ćutali o vesti da je Izrael priznao Kosovo, a celog dana su prenosili posetu predsednik Srbije Francuskoj. Inače nije slučajno odabran datum kada će Vučić posetiti Francusku, oni su dobro znali šta će se tog dana desiti i gledali su da to prikriju nekim drugim dešavanjem.

Da Vas podsetimo:  Pritisci na Takovske novine

Dešavanjem gde će se totalno pogrešna i loša politika Aleksandra Vučića, predstaviti kao uspešna i dobra.

Izvor: Srbnovine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime