VUČIĆ NASTAVLJA NEGATIVNO KADROVANJE! SLUČAJ ORLIĆ

4
227
Vladimir Orlić / Foto: printscreen (Istinomer)

Kandidatura VLADIMIRA ORLIĆA za predsednika parlamenta Srbije, ima više slojeva drskosti i nemorala, koji vladajući SNS demonstrira već deset godina u Srbiji.

Kao prvo, predlagač Aleksandar Vučić nije ovlašćen da predlaže predsednika Skupštine. Predsednika biraju poslanici izabrani na parlamentarnim izborima.

Ono kako je Nikola Selaković, koji važi za eventualnog naslednika Aleksandra Vučića na funkciji predsednika stranke, umesto stvarnog predlagača Vučića, objasnio nominaciju Orlića za predsednika parlamenta, moralo bi da bude razlog za eliminaciju ovog kandidata.

Sve vreme svoje vladavine, Aleksandar Vučić, kao vlasnik stranke, ali i države Srbije, bezočno sprovodi svoju ličnu negativnu selekciju kadrova, zbog kojih su do sada Srbija i njeni gradjani trpeli ogromne posledice. Najupečatljiviji primer loše kadrovske politike bio je izbor i postavljenje Milorada Grčića na čelo EPS-a, od čega ćemo tek da osetimo stvarne katastrofalne posledice. I izbor ministara u vladi, počev od premijerke Ane Brnabić, preko Tomislava Momirovića,Nenada Popovića, Marije Obradović, Nebojše Stefanovića… Aleksandra Vulina, koji je, izgleda, postavljen samo za to da bi širio mržnju medju ljudima, unutar Srbije, u susedstvu i širom sveta, potvrdili su da je kadrovska politika koju kreira Vučić, suprotna razumnom, normalnom i moralnom izboru.

Jedan od katastrofalnih primera je i Bratislav Gašić.

I Siniša Mali, za čije ime se vezuju brojne afere, poput 24 stana u Bugarskoj, rušenje Savamale, intelektualne kradje prilikom plagiranja doktorata koji je na kraju poništen, jedan je od primera koji se moraju imati u vidu prilikom izbora vlade i popunjavanja važnih mesta u državnoj administraciji.

Ta politika, suprotna razumu i svim moralnim normama, sprovodi se u svim segmentima srpskog društva. Ispada da što je neko veći prestupnik, kriminalac, lažov, prevarant… to može da računa na višu funkciju.

Da Vas podsetimo:  Ling Long – godinu dana kasnije

Mnogi od ovih i nepomenuti kadrovi, ne samo da ne bi smeli da budu na važnim državnim funkcijama, nego bi odavno morali da završe u Bačvanskoj – u zatvoru!

Posledica Vučićeve negativne kadrovske selekcije je i haos u medijima, koji su njegov najveći oslonac radi održanja na vlasti. Tu, neodvojivo, mora da se uključi i izbor članova REM-a. I njihove skaredne odluke o dodeli frekvencija. Sve te odluke su „prst u oko“ narodu koji je Vučiću više puta poklonio poverenje.

Zašto to Aleksandar Vučić radi Srbiji?

Zašto je negativna selekcija vodilja za izbor ključnih kadrova?

Izgleda kao da se predsednik Srbije nekome sveti zbog nečega, što javnosti nije poznato, čime bi se morala da ozbiljno angažuje nauka o psihologiji ličnosti.

Vučić je oko sebe okupio preko 700 hiljada članova, od kojih, ubedjena sam, 699.999 njih su profiteri. Stranka koju predvodi, koju je lično osnovao, nema nikakvu ideologiju, osim profita i pljačke.

Ministri javno govore da odluke u njihovo ime donosi Vučić, a oni ih samo sprovode.

Ali, to što 700 hiljada nesvesnih ili previse svesnih o mogućnostima ličnog profita podržava, samo je desetina ukupnog broja gradjana Srbije. Kako je onda moguće da takva manjina uspeva da ugrozi i prevari celokupnu naciju? Odgovor nije teško naći. Dovoljno je da se pogleda sruktura stanovništva. Trećina je polupismena ili totalno nepismena. Skoro polovina gradjana je na ivici ili ispod granice siromastva. ..

Znači, ta desetina profitera koju Vučić ubraja u kapacitet svoje stranke uspešno manipuliše neznanjem, nesvesnošću, ali i strahom koji SNS-ovci nemilosrdno šire.

Šta sa takvim sastavom i u ovako podeljenoj, iznemogloj Srbiji može da uradi opozicija?

Ništa!

Živi bili, pa videli!

Da Vas podsetimo:  Malverzacije brojem birača u Vranju, Novom Pazaru, Raškoj i Kuršumliji

Nema nama spasa od nas samih!

http://senatodorovic.blogspot.com/

4 KOMENTARA

 1. Negativna kadrovska selekcija, potpuno je normalna pojava kod autokrata, nesposobnih, nestručnih, loših i nezrelih ljudi. Oni su itekako svjesni, da izborom najboljih , stručnih i moralnih kadrova, gube mogućnost da o svemu odlučuju. Samim time gube moć, i neminovno se stvara hiearhija u kojoj će zauzeti mjesto koje im objektivno pripada, prema stručnosti i sposobnostima. .Sistem ( normalne) pozitivne selekcije, Vučić u potpunosti uništio i zato je ON jedini , sve i sva….. U to spada i razjedinjena, nesposobna i ona lazna opozicijs, ali i velika podrška stranih ambasada !

 2. Od članova SNS, samo oko 5 % su profiteri. A ne znam od kuda vam brojka od 700.000 članova. Pa oni i ne znaju koliko članova imaju stvarno, jer Vučićevi kompletni idioni nisu sposobni ni evidencije da ustroje, a još ka tome, oni su i neviđene lenčine. Baratajući sa tzom brojkom vi ste član udruženog zločinačkog poduhvata.

  • Naprednjaci stižu komuniste – svaki deveti građanin Srbije član SNS
   19. sep 2020
   Svaki deveti građanin Srbije ima člansku kartu Srpske napredne stranke. Tako će vladajuća SNS sa oko 750.000 članova uskoro premašiti Savez komunista Jugoslavije koji je nekada brojao oko 900.000 ljudi.

   Ako uzmemo da Srbija ima približno 6,9 miliona stanovnika, a SNS oko 750.000 članova, prostom računicom dolazimo do toga da je svaki deveti građanin naše zemlje član vladajuće stranke.
   Poređenja radi u vreme SFRJ koja je bila jednopartijska država, sa ukupnim brojem stanovnika od
   23,3 miliona, broj članova SKJ iznosio je oko 900.000, dakle, svaki 25. građanin bio je član partije.
   Brojke deluju još ozbiljnije kad se uporede sa drugim državama, njihovim liderima i članovima vladajućih partija. Tako, recimo, Kina ima 1,39 milijardi stanovnika, dok vladajuća Komunistička partija Kine ima 90.594.000 članova, što znači da je svaki 15. Kinez član partije Si Đipinga.
   U Rusiji živi oko 147 miliona ljudi, a broj članova vladajuće stranke iznosi 2.073.772,
   tako da je svaki 70. stanovnik član partije Vladimira Putina.
   Hrišćansko demokratska unija Angele Merkel u Nemačkoj broji prema poslednjoj statistici
   407.350 članova, dok Nemačka ima 80.159.662 stanovnika, što nas dovodi do toga da je
   svaki 197. Nemac član kancelarkine stranke.
   Ukupan broj stanovnika Francuske iznosi 66,99 miliona, a stranka predsednika Emanuela Makrona
   Republika u pokretu ima 419,435 članova. Dakle, jedan na svakih 157 građana Francuske
   učlanjen je u stranku njihovog predsednika.

 3. Taj isti Aleksandar Vucic je predlozio g-dju Jelenu Milic za ambasadora Srbije u Hrvatskoj. G-dja Milic ima zavrsenu srednju gradjevinsku skolu, neki navode da je tehnicar za nuklearnu fiziku…….cuvena NATOvka. Ona je vise bila antireklama za NATO ideju.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime