Vučić nijednom nije rekao poslanicima opozicije da lažu

1
84

“Nijednom Aleksandar Vučić nikome od vas (opozicionih poslanika, prim. Istinomera) nije rekao da laže!”

Poslanica Srpske napredne stranke o odnosu Aleksandra Vučića prema opozicionim poslanicima na posebnoj sednici o Kosovu (Tviter, 16. 9. 2022. godine)

Jedan tvit predsednika Demokratske stranke o ponašanju predsednika Aleksandra Vučića na posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu, isprovocirao je na Tviteru reakciju nekoliko poslanica Srpske napredne stranke.

“Predsednik hrvatske Skupštine (Sabora) udaljio je sa sednice poslanicu koja je kolegi rekla da laže. Kada bi se isti kriterijum primenio u našoj Skupštini, Vučić ne bi proveo u njoj ni 14 minuta, a kamoli 14 sati”, napisao je na Tviteru Zoran Lutovac, što je naljutilo njegove koleginice iz SNS-a.

Jelena Žarić Kovačević ocenila je da su neki opozicioni poslanici “mnogo veće gadosti od toga izgovorili” i optužila Lutovca da vodi “politiku izvrtanja tuđih reči”.

Jelena Obradović je, između ostalog, napisala: “Vi ste se miševi u rupu sakrili pred ogoljenim i raskrinkanim lažima. Ostali ste nemi pred istinom koju vam je @avucic sasuo u lice”.

Milica Nikolić je povodom Lutovčeve izjave napisala “kakva lažovčina” i istakla da je predsednik Srbije opozicionim poslanicima “sve vreme govorio da govorite neistine”.

Poslanica i potpredsednica SNS-a Nevena Đurić je takođe ocenila da je opozicija ta koja laže, ali da predsednik Vučić to nikada nije rekao.

“Nijednom @avucic nikome od vas nije rekao da laže! A lagali ste sve vreme! Samo i uvek to radite. Urnisao vas je činjenicama i istinom! Niste se oporavili još uvek od šoka. A imajući u vidu kako ste vi urnisali zemlju, da imate časti, u Skupštinu ne biste trebali ni da zakoračite”, napisala je na Tviteru Nevena Đurić.

Ko je, dakle, od narodnih poslanika slagao? Zoran Lutovac, koji je rekao da je Vučić poslanicima govorio da lažu, ili Nevena Đurić, koja tvrdi Vučić nijednom i nikome od opozicionih poslanika nije rekao da laže?

Da Vas podsetimo:  Evroprajd nikada neće biti dozvoljen u Varšavi, iako je Poljska članica EU

Pošto stenogrami ne lažu, proverili smo šta je predsednik Vučić govorio opozicionim poslanicima tokom dva dana posebne sednice o Kosovu i uverili se da ih je više puta optužio za iznošenje laži. Navešćemo samo nekoliko primera…

***

“Dakle, ja sam uvek zadovoljan kada mi ovakvu priliku pružite, posebno što nekako bih, ovima sam nalazio vremena da odgovaram, valjda zato što sam sebe od ranije osećao lakše da sam pripadao tom desnom bloku ili ne znam kako, valjda je to u podsvesti. Ljudi, pa nisam nikada odgovarao na bezbroj besmislenih neistina i laži koje smo danas mogli da čujemo u Narodnoj skupštini. Više neću. Odgovaraću svima, imam pravo da odgovorim svima na svaku od tih neistina, kao što ću na kraju da odgovorim i na neke lične stvari o kojima su govorili i ponavljali ih više puta i sve vreme lagali, ali sam se trudio da to ne svodim na lični nivo i gledaću da to uradim do kraja, ali na ovo ću naravno da svakako odgovorim.” (Prva posebna sednica Narodne skupštine, 13. 9. 2022. godine)

***

“Pošto ste primetili da svi koji su danas govorili, iako su oni tražili raspravu o KiM, verujući da će da me nokautiraju u Narodnoj Skupštini, verujući da neću moći da odgovorim na sve njihove primedbe i verujući u sve laži koje su izmišljali, u prethodnih 10 godina i po društvenim mrežama i po svim svojim medijima, verujući da se neko uplašio besmislica koje izgovaraju, da niti ću smeti da dođem, niti ću moći da im argumentovano odgovorim, i onda su se u čudu našli pošto sedim ovde i odgovaram, odgovaram, čini mi se, činjenicama mnogo više nego što oni činjenice koriste u napadu.” (Prva posebna sednica Narodne skupštine , 13. 9. 2022. godine)

***

“Kažete ovde – ne date pravo građanima Srbije. Pogledajte tu laž, pogledajte tu opaku laž – ne date Srbima na Kosovu i Metohiji pravo da imaju srpski pasoš. Ne, to ste im vi zabranili. Samo što to ne znate zato što mnogo čitate stvari na društvenim mrežama sopstvene laži ste poverovali. To ste vi zabranili Srbima po Sporazumu o asocijaciji, stabilizaciji i pridruživanju, gde oni nemaju pravo da se pozovu da su sa teritorije Srbije.” (Prva posebna sednica Narodne skupštine, 13. 9. 2022. godine)

***

Da Vas podsetimo:  Od početka napada na Ukrajinu bez kontakta sa ruskim zvaničnicima

“Milion obaveza imam, nema problema, ostaću ovde, jer mislim da je važno da se odgovori na sve besmislice i laži, od Olivera Ivanovića, do Cvijana, do ne znam čega sve. Nema gadosti koju niste izgovarali danas. Ne postoji gadost koju niste izgovorili, osim što danas niste rekli da ćete da mi ubijete dete, to ste pre nekog vremena rekli i ovo se ne odnosi na vas.” (Prva posebna sednica Narodne skupštine, 14. 9. 2022. godine)

***

“Jeste li primetili – nijedan, ali nijedan od svih govornika nije izdržao da ne dobaci? Ali nijedan. I u to uvek u prvom ili drugom minutu mog odgovora. Jednostavno, ne mogu da podnesu da im odgovorite. Oni su u stanju da optužuju ljude za ubistva. Oni su u stanju da izmisle šta god hoće, da ne kažem – lažu. Sve su u stanju. Oni su u stanju da prete deci nečijoj da će da ih ubijaju i to je sve u redu, ali ako ih podsetite da su to u stanju, onda to ne mogu da trpe i onda ste vi krivac za sve to. To je nešto što rade sve vreme.” (Prva posebna sednica Narodne skupštine, 14. 9. 2022. godine)

***

“Na kraju da vas podsetim za još jednu stvar, kada tako frenetično pozdravljate sopstvene pretnje, neistine i laži, samo želim da vam kažem, da morate da pođete od toga da u vaše vreme mnogo ljudi koji su bili i generali i policijski i vojni, ubijeno je iz političkih razloga, na kraju i sam predsednik Vlade. Srećom, pa ste me prisluškivali, inače ne bih mogao da dokažem da sve ovo što ste govorili da ste lagali.” (Prva posebna sednica Narodne skupštine, 14. 9. 2022. godine)

***

“To što sam ja umoran ne znači da moram da trpim vaše laži, kao tada da sam vam nešto dobacivao, jer vam ceo dan nisam dobacio ništa, za razliku od vas koji ste mi sve vreme dobacivali i to svi odreda. Ne postoji ni jedan od vas koji je govorio danas, a da kada sam počeo da odgovaram da niste dobacivali, ni jedan od vas. Samo mi objasniste, šta vam je trebalo to da lažete, sada da vam nešto govorim. Što ste to izmislili. To kao, ako prođe, prođe. Što ste to izmislili.” (Prva posebna sednica Narodne skupštine, 14. 9. 2022. godine)

***

Da Vas podsetimo:  Prosečna zarada u ovom trenutku preko 610 evra

Iako nikome u lice nije rekao direktno – “Lažete!” ili “Kakva lažovčina”, kao što je to, recimo, za Zorana Lutovca izjavila poslanica SNS-a Milica Nikolić, iz skupštinskih stenograma vidimo da je predsednik Vučić tokom posebne sednice o Kosovu poslanicima opozicije više puta rekao da lažu, odnosno da govore laži, besmislice, neistine, gadosti, pretnje… Zbog toga za tvrdnju da Vučić nije nijednom i nikome od opozicionih poslanika rekao da laže, Nevena Đurić dobija ocenu “kratke noge”.

Naslovna fotografija: Youtube/PrintScreen

izvor:https://www.istinomer.rs/

 

1 KOMENTAR

  1. Ocjena za koja bi bolje pristajala Neveni Đurić, trebala bi da glasi “ KRATKA PAMET “ …..
    Za njezinog idola A. Vučiića , svaki komentsr je suvišan !!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime