Vučić o dronovima: Znamo čiji su i koji im je zadatak

0
42

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje združenoj vežbi Vojske Srbije „Manevri 2022“ na vojnom poligonu Pasuljanske livade. Prilikom obraćanja Vučić je govorio i o dronovima koji su snimali kasarne i objekte Vojske Srbije.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

– Ljudi žive u nekom vremenu od pre 20 i 30 godina, Srbija je mnogo snažnija, da ne pomislimo da smo tako jaki da možemo sa najvećom silom da izlazimo na kraj, ali smo mnogo snažniji nego što smo bili nekada. Naš prioritetni zadatak je da sačuvamo mir. Nismo juče prvi put primetili letelice iznad kasarni, onda smo ih upozorili, odmah vidite tu združenost protiv Srbije – rekao je Vučić, prenosi portal Direktno.rs.

– Krenulo je ono s kim se mi sukobljavamo, ni sa kim, ali je li hoćete da nam neko špijunira vojsku? Nisu bili tamo da skupljaju sličice. Koriste komercijalne dronove jer misle da se tako neće ustanoviti vlasnik. To je svojevrsan vid agresije na suverenu zemlju. Znamo mi i čiji su dronovi i šta im je bio zadatak, ali pustite nas da se malo pravimo naivni – dodao je on.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao je pre nekoliko dana naredbu da se sve neprijateljske bespilotne letelice na teritoriji centralne Srbije budu momentalno uništene. Kako su preneli mediji, Vučić se na taj korak odlučio posle incidenta koji se desio na području iznad Merdara i u okolini Raške, kad su nepoznati dronovi osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije. Vojska Srbije je juče nešto posle 17 sati oborila dron iznad kasarne u Raški.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime