Vučić o „listi budućnosti“ SNS-a sa Sinišom Malim

2
1292

Prilikom obilaska Narodnog muzeja u Beogradu, predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić ponovio je da će SNS na beogradske izbore izaći sa „listom budućnosti“.

Na pitanje novinara Insajdera kako se može govoriti o „listi budućnosti“ ako će na toj listi biti aktuelni gradonačelnik Siniša Mali, iza kojeg je više afera i za kojeg je sam Vučić rekao da od avgusta više neće biti gradonačelnik, Vučić je umesto odgovora pobrojao uspehe Malog uključujući most ka Zemunu, Beograd na vodi, tržni centar u Rajićevoj, fasade i dodao:

„Izvinjavam se gradjanima što sam za tri meseca pogrešio“, rekao je Vučić odgovarajući tako na konstataciju da je najavio da Mali od avgusta više neće biti gradonačelnik.

Predsednik je ignorisao konstataciju novinarke Insajdera da je jedna od neresenih afera rušenje u Hercegovackoj ulici za koju je upravo Vučić izjavio da je odgovoran vrh gradske vlasti. Nije se osvrnuo ni na konstataciju da je jelka u Beogradu postavljena pre nego što je završen tender, što ukazuje na to da je prekršen Zakon o javnim nabavkama.

Kako je izgledao razgovor o „listi budućnosti“ SNS-a pogledajte u video prilogu.

Vučić je ponovio da on smatra da ne bi trebalo raspisati vanredne parlamentarne izbore zajednos a beogradskim, ali da ne može unapred da govori kakvu će odluku doneti Predsedništvo stranke 10. januara.

„Moguće je da budem preglasan, u šta ne verujem“, rekao je Vučić.

Dodao je međutim da su oni koji vole SNS za to da se ide i na parlamentarne izbore jer bi tako sigurno pobedili, ali da on smatra da je potrebno da se odgovori na izazove.

„Onima koji su pozivali na crtu, borićemo se, staćemo na nju“, rekao je Vučić. Vučić je rekao i da će SNS imati listu budućnosti.

Da Vas podsetimo:  Zlatibor Lončar nakon Vulina direktor BIA?

Otvaranje Narodnog muzeja u junu

Predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić novinarima su se obratili nakon obilaska Narodnog muzeja koji je već 15 godina zatvoren zbog rekonstrukcije.

Premijerka je rekla da je obnova Narodnog muzeja jedan je od najznačajnijih projekata za građane i budućnost Srbije, a njegovim otvaranjem u junu šalje se signal da je kultura važna, da će se u nju više ulagati jer je to, kako je ocenila, najzdraviji osnov za dugoročni razvoj Srbije.

„Ove 2018. je 15 godina kako je ovaj muzej zatvoren, to je svojevrstan kulturni genocid koji smo nametnuli sami sebi i važno je nakon Muzeja savremene umetnosti prošle godine, ove završimo i otvorimo Narodni muzej“, rekla je Ana Brnabić i dodala da Vlada završava projekte što je, kako je rekla, važno i „za našu psihu“.

Predsednik Srbije rekao je da je kulturni turizam nešto što privlači najvieći broj turista, a to će značiti više novca, radnih mesta kada Muzej bude završen.

„Ovde od 2003. nema stalne postavke. Veoma sam zadovoljan što smo suštinski počeli obnovu 2014. Obnova će biti završena, uveravaju radnici i izvođači do 31. marta. Imaćete vremena da vidite kako se priprema postavka i verujem da na Vidovdan možemo da otvorimo vrata ovog muzeja, koji je uz Narodno pozorište sasvim sigurno najznačajnija srpska kulturna ustanovu za građane Srbije i sveta“, rekao je predsednik Srbije.

Irena Stević

insajder.net

2 KOMENTARA

  1. gledam nešta ovu fotografiju,ove dvojice,pa se pitam,šta imaju u glavama oni koji su ih glasali,zar je moguće da imamo toliko osoba sa ispranim mozgovima.gledaojući sulude vožnje u moskvi,zapitah se kako je moguće da je toliko komunistički poredak razorio mozak naj više kod pravoslavaca,ili je to i bio cilj,jer su pravoslavni narodi naj više bili privrženi bogu i veri, a protiv bezbožnih crvenih terorista.

    • „…oni koji su ih glasali…“ i slicne
      srboumotvirine; kada ih „srbo“ prevlada, mozda prestane biti komunistom, no, izgleda, tesko:
      negdje u prvom, najdalje drugom, koljenu potomkom je istih, te ih ovako vrsno i poznaje…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime