Vučić obećao, Drobnjak zapisao, a od mosta ništa

1
633
Foto: printscreen ( Facebook )

Obećanja data pred kamerama od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića služe isključivo u marketinške svrhe. Da se ne mogu uzeti zdravo za gotovo njegova obećanja, ni pretnje, niti da imaju bilo kakvu težinu, pokazuje i slučaj mosta u Sirči, za koji je predsednik naše zemlje pred kamerama rekao da će biti gotov 15. oktobra 2019. godine. I – ništa.

Minule godine, 11. juna, predsednik Srbije stajao je na mestu u Sirči gde bi trebalo da bude most. Pogledao je prvog čoveka preduzeća „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka i pred kamerama ga upitao:

– Kada je gotovo?
– 1. oktobar – odgovorio je Drobnjak.
– Upišite 1. oktobar, Drobnjak lično odgovoran da bude gotov most. Ma, 15. oktobar, Drobnjak, da bude gotovo do 15. oktobra – skoro preteći se sa ispruženim kažiprstom predsednik Srbije obratio Drobnjaku i time dao nadu meštanima da će njihov problem biti najzad rešen.

Danas je 15. oktobar.
Bili smo na otvaranju mosta u Sirci.
Pogledajte i podelite!

Posted by Udruženje starosedelaca Kraljeva i okoline on Tuesday, October 15, 2019

Međutim, 15. oktobra, pogled u Sirči bio je isti kao u junu. Mosta nije bilo. Tada su iz Udruženja starosedelaca Kraljeva i okoline došli na ideju da postave bagere igračke, kamione igračke i malu maketu mosta. Da bar osete kako je ispunjeno obećanje.

– U skladu sa obećanjima našeg predsednika, mi smo došli da proverimo kako se odvijaju radovi u izgradnji mosta. Aleksandar Vučić je na istom ovom mestu, nakon junskih poplava, obećao da će do 15. oktobra, tj. do danas, most biti završen. Naravno da, kao čovek koji nikada ne laže, most je završen. Sve bi to bilo lepo da se ne radi o ljudima koji nas gotovo svakodnevno obmanjuju, te da na ovom mestu ne postoji most – rekli su tog 15. oktobra 2019. godine.

Da Vas podsetimo:  Preminuo sokolski starešina Pavle Vračarić

Šest dana kasnije, u Sirči su se okupili meštani, „obrtali“ prase na ražnju, pili pivo i svečano otvorili most… Za koji ih je predsednik Srbije slagao da će biti gotov do 15. oktobra. Međutim, tog mosta ni dan danas nema. Sve je izgleda bilo „šarena laža“.

Za Direktno.rs predsednik Udruženja starosedelaca Kraljeva i okoline Ivan Matović, rekao je da od Vučićevog obećanja da će do kraja godine izgraditi 23 mosta u poplavljenim područjima, pa sve do danas, nije stavljena – „ni jedna jedina lopata betona“.

03.01.2020. godine

Počistimo manipulatore i lažove!

Delite!

Posted by Udruženje starosedelaca Kraljeva i okoline on Monday, January 6, 2020

– Most nije ni započet. Ne samo taj u Sirči, nego ni u selima Vrdila, Miločaj, Mrsać… Ni jedan od obećana 23. Ni jedna jedina lopata betona nije stavljena od onda kada je Vučić pokazivao gde će biti mostovi i vikao „Drobnjak, piši“. Ništa od toga nije bilo. Još uvek se koristi pontonski koji je postavila vojska u Sirči. U pojedinim selima ljudi protestuju, ali još nigde ništa nije započeto, niti ima indicija da će biti – rekao je Matović za Direktno.rs.

Predrag Đukanović
Izvor: direktno.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime