Vučić otvorio nezavršen auto-put

0
869

Pre samo mesec i po dana otvorenoj deonica auto-put od Niša do Dimitrovgrada, koja je već prepuna rupa, u stvari nedostaje još čitav sloj asfalta. Nastavak radova „kad vreme dozvoli“.

Screen Shot 2016-02-24 at 04.56.50
Svečano otvaranje nezavršenog auto-puta; foto: N1

Nakon što su stručnjaci upozorili da je auto-put kod Pirota otvoren a da prethodno nije završen, zbog čega su se za nepuna dva meseca na njemu pojavile rupe, ispostavilo se da su na svečanosti kojoj je 30. decembra prisustvovalo preko 5.000 ljudi, premijer Aleksandar Vučić i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović otvorili put koji nije ni bio završen.

Kako je novinarima Južnih vesti potvrđeno iz Ministarstva saobraćaja, auto-putu nedostaje ceo jedan sloj asfalta – takozvani „habajući sloj“, ali i slivnici.

Upravo zbog toga su se za svega mesec i po dana pojavile rupe na putu.

Zbog nedostatka završnog habajućeg sloja, prilikom redovnog zimskog održavanja i usled neadekvatnog rukovanja čistačima snega, na kritičnim mestima došlo je do oštećenja površine asfalta koja se saniraju svakodnevnim redovnim održavanjem – navode iz Ministarstva saobraćaja.

Auto-put u „privremenom režimu rada“

Na samoj svečanosti povodom otvaranja auto-puta niko od predstavnika Vlade ili „Puteva Srbje“ nije ni pomenuo da je ta deonica auto-puta nezavršena.

To se ne pominje ni u tekstu „Otvorena deonica Koridora 10 u dužini od 23km“ koji je tada objavljen na sajtu Ministarstva saobraćaja.

Screen Shot 2016-02-24 at 05.01.23
Šaht poklopci vire iz asfalta; foto: N1

Međutim, u vrlo šturom odgovoru koji je danas dostavljen „Južnim vestima“ iz Ministarstva, navodi se da je sporna deonica puštena u „privremeni režim“.

Deonica Crvena Reka – Čiflik auto-puta E-80 puštena je u privremeni režim saobraćaja radi povećanja bezbednosti odvijanja javnog saobraćaja. Leva strana mosta broj 1 dužine 497 metara puštena je u saobraćaj sa izgrađenim prvim izravnavajućim slojem asfalta preko betonske površine zaštićene hidroizolacijom – kažu u Ministarstvu.

Da Vas podsetimo:  Koliko iznose donacije u Srbiji?

Biće gotovo na proleće?

Iz Ministarstva saobraćaja je saopšteno da će nedostajući sloj asfalta i slivnici biti postavljeni „kada vremenski uslovi dozvole“.

Podsetimo, na svečanom otvaranju sporne deonice Koridora X, premijer Aleksandar Vučić je taj događaj nazvao „prekretnicom u razvoju Srbije“ i naredio putarima da put mora da bude otvoren do kraja marta 2017.

Ipak, vredi pomenuti da je prethodno, januara 2015. i sama ministarka Mihajlović najavila da će svi radovi biti gotovi do kraja te godine.

B. G.

Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime