Vučić pobednik u prvom krugu

1
753

KANDIDAT vladajuće koalicije Aleksandar Vučić osvojio je oko 55 odsto glasova i najverovatnije pobedio u prvom krugu, izjavio je večeras predstavnik agencije Ipsos Srđan Bogosavljević.

b_170402110
A. Vučić, pobedio u prvom krugu

Bogosavljević je rekao da je prema uzorku od 85,7 odsto obrađenih podataka, Vučić osvojio 55 odsto glasova i da to može da se promeni za 0,2 do 0,3 odsto, ali da njegova pobeda verovatno neće doći u pitanje.

Prema Ipsosu, na drugom mestu je Saša Janković sa 16,3 odsto, Luka Maksimović je treći sa 9,4 odsto dok je Vuk Jeremić osvojio 5,7 odsto glasova birača.

On je dodao da je Vojislav Šešelj osvojio 4,4 odsto glasova dok su svi ostali ispod 2,5 odsto glasova.

Boško Obradović osvojio je 2,2 odsto glasova birača, Saša Radulović 1,4 odsto, Milan Stamatović 1,3, Aleksandar Popović 1,1, Nenad Čanak 1,1 i Miroslav Parović 0,3 odsto podrške birača.

I Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) saopštio je večeras da je, prema do sada obrađenim izbornim rezultatima, pobednik danas održanih predsedničkih izbora kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić.

Predstavnik CeSID-a Đorđe Vuković izjavio je da će rezultati do kraja prebrojavanja možda moći da se izmene za jedan ili dva odsto, ali da je izvesno da je Vučić pobedio i da neće biti drugog kruga.

Prema podacima CeSID-a na 72,2 odsto prebrojanih glasova, Vučić je osvojio 56,1 odsto glasova, a Saša Janković 15,2 odsto.

Kandidat Luka Maksimović (LJubiša Preletačević Beli) osvojio je 9,5 odsto, a Vuk Jeremić 5,8 odsto.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Мајор Курсула (Љуба Тадић), на крају филма „Марш на Дрину“, умире, наваљен на дрво и, гледјући реку, каже: „Дрино… јебем ти матер.“ А ја гледам кога изабраше за председника, и могу само да кажем: Србијо, натакнем те.

    Курсула из чисте љубави. А ја од жалости и срамоте.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime