Vučić posredno uvodi sankcije Rusiji i tako kažnjava građane Srbije

0
125

Tako ispada da je u interesu srpskog naroda, a ne Vašingtona i Brisela, to što zvanična Srbija odbija da zaradi na sankcijama Rusiji i što se solidariše sa svojim iskonskim neprijateljima, a ne sa Rusijom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok u Beogradu (Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav)

Vučić je potvrdio da Srbija neće zarađivati na sankcijama koje je Zapad uveo Rusiji, pa će posle posete nemačke ministarke ukinuti čak i tek uvedene dopunske avionske letove za Moskvu. Na isti način sprečio je posle pripajanja Krima Rusiji 2014. godine da srpski poljoprivredni proizvodi zamene zapadne na ruskom tržištu.

Vučić time ne samo da posredno uvodi sankcije Rusiji, jer je sprečava da radi preko Srbije, već pre svega kažnjava građane Srbije. Tako je to u koloniji u kojoj se na vlast ne dolazi po volji naroda, već po odobrenju stranaca. Stoga takva vlast ispunjava naloge stranaca, a ne interes sopstvenog naroda. Narod u koloniji služi samo za održavanje kompradorske elite, pošto kolonijalnu vlast ne plaća metropola, već lokalno stanovništvo putem poreza i korupcije. Da se ta vitalna veza između naroda i kompradora ne bi dovela u pitanje, a i da metropola ne posumnja u uspešnost kompradora da kontrolišu sopstveni narod, vlast neprestano zloupotrebljava patriotski diskurs.

Tako ispada da je u interesu srpskog naroda, a ne Vašingtona i Brisela, to što zvanična Srbija odbija da zaradi u sadašnjoj situaciji i što se solidariše sa svojim iskonskim neprijateljima, a ne sa Rusijom.

Naslov i oprema: Stanje stvari

(Fejsbuk stranica Zorana Čvorovića)

https://stanjestvari.com/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime