Vučić protiv Karića, Karić uz Vučića

0
614

Čudna je ta srpska politika. Moguće da nije ništa drugačije ni u drugim zemljama, ali mene, iskreno rečeno, sve manje interesuju tuđa dvorišta, a interesuje moje. A u mom dvorištu se prljavštine nahvatalo koliko god hoćete. Prljavštine i bajki. A najnovija bajka se zove Vučić protiv Karića. Ili Karić uz Vučića.

Pre tačno mesec dana, 27. decembra, Veliki Vođa Srbije je navodno u sedištu vlade u Nemanjinoj 11 grmeo na svoje saradnike, navodno nezadovoljan činjenicom da su ukinuti postupci i gonjenja protiv Bogoljuba Karića.

Gospodar Vučić je navodno pozvao lepuškastu ministarku Nelu i „podigao glas“ na nju pitanjem „Zar je moguće da nema nikakvih dokaza?!“…

Nije ni čudo što je Gospodar tako reagovao. Pa ipak ima onih koji pamte kako je govorio o tome da se Bogoljub može vratiti u Srbiju gde će imati fer suđenje:

Dokaza, naravno, ima. Ali, kada za porez (ili struju) dugujete 10.000 dinara vi imate problem sa sistemom. A kad istom tom sistemu dugujete milione pa i milijarde evra, vi nemate probleme. Jer ste jaki „ko crna zemlja“, u ovoj i ovakvoj Srbiji. I baš kao što se završila priča sa Stankom Subotićem Canetom, kao što se završila priča sa Predragom Markovićem Peconijem, kao što se odustalo od Mlađana Dinkića, tako se odustalo i od Bogoljuba Karića.

Da će Bogoljub Karić da se vrati u Srbiju uz blagoslov Aleksandra Vučića bilo je jasno još onda, kada su Željko Pinktrović i Di-Džej Vučićević objavili ekskluzivni intervju sa Bogoljubom Karićem u martu 2015. Navodno u direktnom televizijskom prenosu. Ko god je tada mislio da je udarna medijska pesnica otputovala u Moskvu bez dozvole, ko god je pomislio da nije u pitanju debeli dogovor, onda je (da po ko zna koji put budem bezobrazan) budala.

Da Vas podsetimo:  Aktivne mere Zapada za uništenje Srba i Srbije

No, vratimo se 27. decembru prošle godine i „vikanju“ Velikog Vođe.

„Zar je moguće da nema nikakvih dokaza“, pitao je Gospodar, a Nelica je zacvrkutala da je pravosuđe u Srbiji nezavisno.

Bogoljub Karić je od svog dolaska u Beograd, zahvaljujući apsolutno svim mejnstrim medijima napravio cirkus. Sajtovi, mreže, televizije, novine, portali, (skoro) svi su prenosili svaki korak Bogija.

A onda je prošla Nova godina.

Veliki Vođa više nije pričao o Bogoljubu. Bogoljub se vratio u Moskvu, a onda u Minsk. Mediji o tome nisu pisali. Nisu bili obavešteni.

A onda se na Svetog Savu (dakle, tačno posle mesec dana od susreta Gospodara i Nelice) oglasio Bogoljub Karić na svom „Fejsbuk“ profilu (naravno i na svom sajtu) i pohvalio da je „premijer Srbije tokom zvanične posete Belorusiji, otvorio kompleks BK grupe od 200.000 kvadratnih metara“. Pustio je, bogme i snimak:

“Prijatelji moji, danas na dan velikog Prosvetitelja Sv. Save, imali smo čast i veliko zadovoljstvo da državna delegacija, na čelu sa Predsednikom Vlade Vučićem tokom zvanične posete Belorusije, otvore naš kompleks od 200.000 kvadratnih metara”, napisao je Karić.

Hajde neka mi neko kaže da ne postoji Srpski san, veći i od onog Američkog sna… I nemojte da vas iznenadi ako Vučić u poslednjem trenutku kaže da je kandidat SNS za predsedničke izbore ni manje ni više – Bogoljub Karić! Jer, objektivno, boljeg u SNS korpusu ne može pronaći. A i njegovi su potezi odavno nepredvidivi. Karić je najbolji mogući dokaz.

Nego, odavno vas nisam pitao: Kako vam je u ovom boljem životu, u kom živite već gotovo 400 dana?

Aleksandar Bećić

www.kolumnista.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime