Vučić se opet malo zaigrao

2
1528

Predsednika Aleksandra Vučića odlikuje niz veština koje su ga dovele i učvrstile na poziciji suverenog vladara Srbije. Od moći da govoreći mnogo ne kaže ništa, preko izbegavanja odgovora na sva pitanja koja mu se ne dopadaju, do vređanja onih koji ga plaćaju i za čiji interes bi trebalo da radi. Ipak, jedno od najuzbudljivijih Alekovih umeća je da u svrhu lične promocije zloupotrebljava decu.

Mogla bi se jedna dosta kompleksna video montaža napraviti na ovu temu, s obzirom na to koliko je širok dijapazon tema u kojima Vučić poseže za decom kao prečicom do političkih poena. Od iznošenja zavejanog mališana iz smetova Feketića, u počecima njegove neprikosnovene slave, do dečaka s onkologije koji je, iako usred epidemije gripa, bio najsrećniji na svetu što je dobio priliku da razgovara s predsednikom lično. Bez zaštitne maske. Pred kamerama, naravno.

Negde na suprotnoj strani ovog spektra su one malo razigranije situacije, u kojima politička manipulacija ipak ne ugrožava ničiji život. Nežno dečije dostojanstvo, s druge strane, i te kako je u igri. Po receptu Dragana Markovića Palme, koji sa mladima iz Jagodine rado i često uleće u Mortal Kombat situacije, u kojima će dati sve od sebe da ponizi protivnika i dokaže svoju razdraganu nadmoć, i predsednik Aleksandar Vučić voli da odmeri snage u sportu, doduše sa dosta mlađim suparnicima. Level osnovna škola.

 

View this post on Instagram

 

SMETE LI ODBOJKOFUDBALA SA PRECEDNIKOM? @aleksandar.atanasijevic__14 @sergej___21 ???

A post shared by Neguj mo srbski jezik (@negujmosrbski) on

I dok se mnogi pitaju zašto je mali Alek toliko željan sparingovanja pred kamerama, zlonamerno tvrdeći da je to zato što niko nije hteo da se igra s njim kad je bio dečak, predsednik ne odustaje i nastavlja da demonstrira koliko je samo dobar sportski tip. Dosad smo imali priliku da ga vidimo u basketu, gde se pokazao kao majstor za banane nad mlađahnim školarcima, a u najnovijem uratku serije „Ide Aca kroz Srbiju“, odlučio je da promeni sport.

Da Vas podsetimo:  Koji su to Srbi “krivi“ što su spaljene mošti Svetog save

Prilikom posete Zapadnobačkom okrugu, konkretno Sivcu, gde je žiteljima tog mesta poručio da će dobiti kanalizaciju, Vučić je u obilasku nove sportske hale bacio s jednim malcem partiju lopte, malo glavom, malo dribling. Bez greške, naravno. Sa decom se potom slikao, potpisao se na lopte, rukovao, i dobio golmanski dres Rukometnog kluba „Sivac“. Takoreći, ostvarenje sna. A svi njegovi neprijatelji sa onog nikad zaboravljenog igrališta danas mogu da mu pljunu pod prozor. Mada, realno, ne smeju ni to.

Dragana Pandurević
Izvor: Noizz.rs

2 KOMENTARA

  1. Radikalska sirovina nema šanse da se pripitomi, ostaje takva kakva je rođena, a može da obuče razne dresove. Sada nosi radikalno – naprednu. Takva mu je i okolina. On je glavni govornik, radnik, predsednik, ministar, sud, policija, naućnik, a svi ostali su to što jesu, koliko im dozvoli „tata“, ostalo vreme klimaju glavom, puze …puze, klimaju glavom i opet.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime