Vučić se zahvalio prosvetnim sindikatima

0
767

strajk01_RAS_foto oliver bunic_1000x0
Premijer Aleksandar Vučić zahvalio je danas sindikatima prosvetara što su odlučili da prekinu štrajk, započet 17. novembra prošle godine, i obećao da će učiniti sve da oni budu prvi koji će osetiti one dobre rezultate teških mera koje je vlada preduzela. Prosvetari su se prodali, a Vučić neće ništa učiniti da im vrati plate na pređašnji nivo.

– Danas, na dan kada su svi sindikati doneli odluku o obustavljanju štrajka, imam obavezu, ali i čast, da svakom prosvetnom radniku – onima koji jedu taj težak i suv učiteljski, nastavnički i profesorski hleb, u ime Srbije, u ime njene dece, kažem jedno veliko hvala, napisao je Vučić u otvorenom pismu.

Cinični premijer je prosvetnim radicima rekao i “hvala zato što razumeju, hvala zbog žrtve koju su podneli, i hvala zbog lekcije kojoj su nas sve naučili”.

– Vi jeste ti koji su pokazali šta znači učiniti nešto, ne za sebe, nego za svoju zemlju i za njenu budućnost. Hvala vam za to, i verujte mi, učiniću sve da budete prvi koji će osetiti one dobre rezultate teških mera koje smo preduzeli i koje ste vi podržali”, napisao je premijer cinično, bez napomene kada će plate biti vraćene na pređašnji nivo.

– Hoću, i to će biti moj prvi zadatak, da svakom učitelju, profesoru, nastavniku u Srbiji vratimo i pravo i razlog za dostojanstvo, u istoj onoj meri u kojoj su ga oni danas dali svojoj zemlji, obećao je premijer i opet izostavio da kaže kada će plate biti vraćene prosvetnim radnicima.

Ovo otvoreno pismo premijera Vučića obojeno je cinizmom. Terorisao ih je dok nisu posustali, a sada im se zahvaljuje jer su popustili. Kamo lepe sreće da su prosvetari bili složni i istrajni kao advokati, pa do kraja zahtevali vraćanje plata na pređašnji nivo. Međutim, možda prosvetni radnici ne bi ni odustali od štrajka da sindikati nisu radili na tome, verovatno u dogovoru sa Vladom.

Da Vas podsetimo:  Prepune čekaonice i kreveti na snimku iz bolnice u Aleksincu, građani poručili "Neka vidi Vučić"

Sada su prosvetni sindikati dokazali ko im je gazda. Da su sindikati bili odlučni i istrajni, nikada ne bi prihvatili Vučićeve besmislene mere štednje. Međutim, pokazali su da je Vlada ipak jača od prava radnika.

IZVOR: Tanjug / Teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime