Vučić tvrdi da su mediji pod kontrolom opozicije

2
1556
Foto: FoNet, Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je „dokaz“ cezure u Srbiji taj što nijedna televizija sa nacionalnom frekvencijom nije objavila stav SNS povodom informacije da je najveći kablovski operater kupio najveću marketinšku agenciju, što prema njegovoj oceni znači da su svi mediji pod kontrolom jednog od lidera opozicije – Dragana Đilasa.

Marketinška agencija „Direct media“ bila je u vlasništvu Dragana Djilasa do 2014.godine kada je ova kompanija saopštila da je njegov udeo kupio biznismen iz Bugarske Krasimir Guergov, koji je u medijskom biznisu još od početka devedesetih.

U međuvremenu, pre nekoliko dana saopšteno je da je United medija, koja je deo United grupe, a koja je većinski vlasnik SBB-a, kupila kompaniju „Direct media“ od bugarskog biznismena. Iako Đilas nije vlasnik kompanije „Direct media“ već četiri godine, Vučić kaže da je sve to dokaz da Đilas i Dragan Šolak, koji na čelu „United grupe“, preuzimaju sve medije u Srbiji.

„Važno je da se o Šolaku i Đilasu ne govori ništa. Ta dva imena ne smeju da se izgovore u Srbiji. To ste videli. Građani Srbije u danu kada je Đilas prodao svoju agenciju, koju je lagao da je prodao nekom Bugarinu, pa to prikrio preko osam kompanija, a onda zvanično prodao Šolaku odnosno KKR-u, koji drži i N1, i glavni kablovski sistem u zemlji i sve drugo, važno je da na taj dan kada smo izašli sa zvaničnim izjavama i zvaničnim saopštenjem niko sem vas nije smeo da objavi. To se zove prava i istinska cenzura“, rekao je Vučić.

On tvrdi da može bez cenzure da govori samo u dve dnevne novine i na jednoj televiziji

Podsetimo, saopštenje o kupovini kompanije „Direct media“ objavljeno je upravo na TV N1 pre pet dana, u kojem je navedeno da je „United Media“ predala Komisiji za zaštitu konkurencije zahtev za odobrenje kupovine 100 odsto udela u kompaniji „Direct media“ na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, što uključuje i zahtev za odobrenje kompaniji „Direct media“ kupovinu terestrijalnih televizijskih stanica Pink BiH i Pink Crna Gora.

Da Vas podsetimo:  Neprihvatljiv tužilački pritisak na novinare KRIK-a: Da li se istražuju novinari ili organizovani kriminal?

„Direct Medija je moderna advertajzing agencija koja ima veliki broj klijenata u više zemalja regiona, odlične odnose sa TV stanicama i medijima i dobro razrađene modele plasiranja i monetizacije lokalne produkcije i atraktivnih sadržaja. Zbog toga smo ih prepoznali i kao odličnu platformu za pokretanje transformacije televizija u regionu kroz primenu novih tehnologija koje se sada uvode u celom svetu“, rekla je Aleksandra Subotić, direktorka kompanije „United media“.

„United Media“ koja u svom sastavu poseduje i Televiziju N1, deo je regionalne „United Group“ koja je u većinskom vlasništvu investicione kompanije KKR. Deo „United Group“ koja posluje u šest zemalja bivše Jugoslavije je i kompanija SBB.

cenzolovka.rs/insajder

2 KOMENTARA

 1. Тешко је поверовати да горепотписани „медији“ мисле, као што очигледно мисле, да на овако глуп начин могу да шире Вучићеве саморекламне лажи. Прво, свако са имало соли у глави зна да Ђилас није никаква „опозиција“, него део исте багре. Друго, продаја маркетиншке агенције није никаква „бомба“ да би било чудно што о томе није нашироко писано (уз то, вероватан разлог је и што сам ККР не жели да се пише о њиховим пословним трансакцијама) што је, потпомогнуто или не у ту сврху неизвештавањем у Вучићевим медијима, дало овом топовску храну за пласирање и ове идиотске (зато што је сваком иоле информисаном очигледна), патолошке лажи.

  Оно што се заиста смишљено прећуткује (наравно, и у овој беди од чланка), и што јасно говори ко стварно поседује медија у Србији је да је тај тајанствени „ККР“ америчка инвестициона фирма (Kohlberg Kravis Roberts или KKR & Co. L.P.) чији директори Натал (Scott C. Nuttall) и Беи (Joseph Bae) припадају армији оваквих финансијских стручњака којима Ракафелери управљају својим моћним планетарним царством.

 2. “Vučić tvrdi da su mediji pod kontrolom opozicije“?!

  А, власници су странци из евро-атланских структура,
  све странци, који су Вучићеви наредбодавци, чије савете он
  доследно следи кроз флоскулу: “ЕУ НЕМА АЛТЕРНАТИВУ“!
  Ко напада Вучића – ОПОЗИЦИЈА или СТРАНИ ЕЛЕМЕНТИ,
  КАО ВЛАСНИЦИ ВЕЋИНЕ МЕДИЈА У СРБИЈИ?
  Како опозиција може бити њему проблем, кад нико од њих
  не прелази изборни цензус, или су , појединачно тек једва
  изнад цензуса.
  Странци су, на жалост, диригенти и позицији и опозицији!

  Драган Славнић

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime