Vučić u Areni preskočio Dodika!

0
1206

Pogledajmo kako „Slobodna Bosna“ seiri nad „srpskom neslogom“:slobodna bosna

rukovanjeUzalud molećivi smiješak, džaba podvijanje repa, Dodik nema prolaza kod novih vlasti Srbije. Nikakvog sem formalnog, jer ga pozivaju zbog pozicije koju obavlja, a nikako zato što žele da ga vide.

Srpska napredna stranka proslavila je petogodišnjicu osnivanja u beogradskoj “Areni” – desetine hiljada pristalica u dvorani, isto toliko ispred nje.U prvom redu Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Milorad Dodik.

Krajem maja prošle godine, u “Areni” sličan ambijent, ali sa Borisom Tadićem i Demokratskom strankom (što su tada bili nosioci vlasti) u glavnim ulogama.

U prvom redu takođe Milorad Dodik, a onda i za govornicom.

Dodik se tada baš napričao, i pokazao svu “političku širinu” i “vizionarstvo”, nazivajući Tomu Nikolića političkim pobačajem i idiotom. Bio je ubijeđen u Tadićevu pobjedu. Pogrešna procjena. Politički kretenizam. Životna greška.

Godinu i nešto poslije toga čini sve kako bi “popeglao” taj “trenutak iskrenosti”, kako bi se dodvorio “Pobačaju”, još više Vučiću; na licu mu neprekidno titra udvorički osmijeh, što svjedoči da je od onih koji su silni nad nemoćnima i podvijaju rep pred snažnima.

Uzalud molećivi smiješak, džaba podvijanje repa, Dodik nema prolaza kod novih vlasti Srbije. Nikakvog sem formalnog, jer ga pozivaju zbog pozicije koju obavlja, a nikako zato što žele da ga vide.

Da mu nije mjesto tu gdje je u “Areni” sjedio i da nije rado viđen gost, decidno mu je saopštio upravo Vučić, i to pred cijelom “Arenom” i širokim TV auditorijem. Krenimo redom.

Negdje na početku događaja, Dodik je pozdravljen kao “premijer RS”. I nije neka greška, jer on suštinski obnaša i tu funkciju. Nakon toga redali su se govornici, pa je došao red i na Vučića, predsjednika SNS-a.

Da Vas podsetimo:  Dodik kapitulirao

Dodik je među prvima ustao da ga pozdravi. Ustali su i ostali. Cijela Arena. I Vučić, koji je zagrlio Nikolića. Dodik se ponadao da će zagrliti i njega, što je slika koja bi značila da mu je sve oprošteno.

Međutim, Vučić je prošao pored njega kao “pored kioska”, ni ne pogledavši ga. Na oči svih u Areni i ispred TV ekrana (malih, srednjih, LCD, plazma…

Neprijatno. Vrlo neprijatno.

Vučić za govornicom. Pozdravlja prisutne, ističe goste. Pozdravlja i premijerku Željku Cvijanović. Čeka se pozdrav za Dodika. Uzalud. Nije ga ni pomenuo.

Dodiku se tako “Arena” obila o glavu već drugi put u nepunih godinu i po dana. Kako stvari stoje, treći put se u njoj neće pojaviti, bar ne u kapacitetu koji trenutno ima.

Dodik nema podršku zvaničnog Beograda, to je sada sasvim jasno. A bilo je jasno i ranije. To je situacija koja ga čini vrlo vrlo ranjivim i jako slabim, a izborna godina je uveliko počela. To je situacija koju on nikako ne može okrenuti u svoju korist – ni parama, ni nasiljem, ni lažima.

Dodik je nepovratno nasukan na Beogradskom rtu.

Izvor: http://www.slobodna-bosna.ba

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime