Vučić ubedljivo pobedio u selima blizu planiranog rudnika Rio Tinta

3
162
Foto: Pixabay

Aleksandar Vučić i lista Srpske napredne stranke (SNS) odneli ubedljivu pobedu u selima koja se nalaze blizu planiranog rudnika litijuma kompanije Rio Tinto, javila je agencija Beta.

Kako je izjavio Zlatko Kokanović, predsednik ekološkog udruženja Ne damo Jadar, reč je o 15 sela koja su u neposrednoj blizini lokacije na kojoj je Rio Tinto planirao eksploataciju litijum-karbonata i bora.

Kokanović koji je i sam meštanin jednog od tih mesta, Gornjih Nedeljica, istakao se kao jedan od glavnim protivnika tog projekta.

On kaže da su meštani masovno glasali za predsedničkog kandidata Vučića i parlamentarnu listu SNS, jer su u proteklih mesec dana ministri Vlade Srbije u više navrata obilazili područje oko Gornjih Nedeljica i obećavali izgradnju puteva u dužini od 50 kilometara.

VLADA UKINULA PROSTORNI PLAN ZA PROJEKAT „JADAR“

„Meštani su poverovali u obećanja vlasti i na žalost nisu uzimali u obzir koliko je za vreme ove vlasti otežano bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom zbog drastičnog skoka cena goriva, đubriva, stočne hrane. Takođe, mnogi meštani još nisu svesni da vlast nije definitivno odustala od otvaranja rudnika litijuma“, dodao je Kokanović.

Administrativna komisija Vlade Srbije nedavno je poništila rešenje Ministarstva za zaštitu životne sredine za određivanje obima i sadržaja studije o proceni uticaja na životnu sredinu Rio Tintovog projekta „Jadar“.

PONIŠTENA SVA REŠENJA MINISTARSTVA ZA PROJEKAT „JADAR“

Ministarstvo je obustavilo i postupak koji je vodilo po zahtevu Preduzeća za geološka istraživanja Rio Sava Exploration, objavljeno je na sajtu te institucije.

Pre toga, a nakon masovnih protesta građana, Vlada Srbije poništila je i Prostorni plan kojim se predviđala izgradnja tog rudnika na području Grada Loznice.

https://novaekonomija.rs/

PODELI
Prethodni tekstČISTILIŠTE
Sledeći tekstZaslužili smo

3 KOMENTARA

  1. “ KADA JE ON MENE UDARIO SJEKIROM PO GLAVI, JA SAM O D M A H SHVATIO DA ON HOĆE DA SE BIJE “ !!! Kada mnogi u Srbiji shvate tko je Aleksandar Vučić, neće ostati ni S od Srbije. Do tada ih moze, bez problema , kontiunirano mlatiti “ sjekirom po glavi “ jer su mnogo tuplji i gluplji od lika iz vica, a još k tome, jedan senvič sve rane liječi………….

  2. Srbija je bila zemlja junaka koji su poginuli braneći rodnu grudu!
    Srbija danas je zemlja onih koji nisu ginuli, koji su bežali, skrivali se, ulizivali se, gledali „svoja posla“ kako to kaže čovek koji želi da zvuči pametno.
    Zbog takvih ćemo nestati, a možda nismo ni zaslužili da postojimo. Seme koje nosimo nije vredno.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime