Vučić želi da njegova izdaja KiM bude zajednička izdaja svih nas

3
1985

Najava da bi Rasim Ljajić u okviru svoje stranke bio prvi među političarima koji bi izneo svoj stav o Kosovu u sklopu unutarsrpskog dijaloga deluje pomalo degutantno. On sa svoje strane treba da bude probni balon, jer bi njegov predlog u stvari bio predlog Aleksandra Vučića koji treba da ispita i oseti reakciju javnog mnjenja.

Goraždevac – spomenik mučki ubijenim dečacima

Inače, unutarsrpski dijalog je obična politička lakrdija predsednika Republike koji želi da svoje obaveze o predaji Kosova i Metohije, kao uslova za njegov dolazak na vlast od strane Zapada, budu i naše obaveze. On hoće da njegovi dugovi budu i naši dugovi, a da njegova izdaja kada je u pitanju Kosovo i Metohija bude zajednička izdaja svih nas.

Čudno je da je Rasim Ljajić prihvatio jednu takvu nezahvalnu dužnost, imajući u vudu da je u pitanju najvažnije srpsko nacionalno pitanje. Rasim Ljajić uživa dosta solidan ugled među Srbima na Kosovu i Metohiji ali mu ne pripada kao Bošnjaku da on bude taj koji će prvi da iznese svoje političke stavove o sudbini južne srpske pokrajine. Nekada je u izjašnjavanju, kada je u pitanju nacionalnost, postojala rubrika „Srbin muslimanske vere“, pa da se Rasim možda tako deklariše onda ne bi bilo sporno njegovo mišljenje o Kosovu i Metohiji.

Ali ono što je mnogo gore, jesu pomalo šarlatanski nastupi srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića. Iako u rezoluciji SB UN 1244 piše da je Kosovo i Metohija deo države Srbije, iako u Ustavu Republike Srbije piše da je južna srpska pokrajina njen neotuđivi deo Ivica Dačić se deli, razgraničava, manastirima dodeljuje eksteritorijalni status, i šta sve ne. Ali ono što generališe stav Srba po pitanju Kosova i Metohije najbolje je opisao otac ubijenog 12-ogodišnjeg dečaka iz Goraždevca Pantelije Dakića koji u prisustvu istog Ivice Dačića neprikosnoveno kaže, da bi za njega lično u životu gora stvar od ubistva njegovog sina bila da Srbija prizna nezavisno Kosovo, makar i krnje. Neobjašnjivo je kako Ivica Dačić Goražedevac kod Peći misli da podeli sa Albancima a da grob Pantelije Dakića ne ostane u tuđoj državi.

Da Vas podsetimo:  RAT U UKRAJINI – VELIKA ANALIZA: UZROCI RATA, GEOPOLITIČKI ASPEKT I NAŠA POZICIJA

Još i kaže da njegovu ideju o podeli Kosova podržava lično i predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ misli da bi Vladimir Putin još žešće i sa većom voljom podržao borbu Srbije da odbrani Kosovo i Metohiju a ne da se od njega odriče. A kad smo već kod predsednika Ruske Federacije javnost u Srbiji je zaprepašćena da i Ivica Dačić, i Aleksandar Vučić, a ranije i Tomislav Nikolić punih pet godina lažu rusku stranu da će humanitarnom centru u Nišu dati diplomatski status. Ruska Federacija je ipak imperija da bi se aktuelna vlast sa njom poigravala. Ali zato kada je potrebna pomoć Rusije i Vučić i Dačić zacvile pred vratima Moskve. A kada treba da ispune svoje obećanje zbog straha od Vašingtona oni obmanjuju i rusku i srpsku javnost.

Srpska narodna poslovica glasi „Od straha amajlije nema“. A jedna druga, koja se često čuje kod Srba, zapisana je ovako: „Kume, drži malo i ti kumstvo, ne mogu samo ja, inače propade!“

Kosovska Mitrovica

19.08.2017. godine

Informativna služba Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

(NSPM)

3 KOMENTARA

 1. VUČIĆ RADI SVOJ POSAO
  Srbijo “CRVENI” i “ŽUTI” te ubiše!

  I pored toga što nas istina i Vučićevo zlo svakodnevno šibaju po ušima, mi kao srpska nacija još uvek to ne osećamo, odnosno ne vidimo pravo lice Aleksandra Vučića. Mi ne vidimo da mu njegova zla ne dozvoljavaju da otvori ni te medije u Srbiji. Pomoću uzurpacije medija u Srbiji koja su svesno lažima prikrivala zla koja je počinio on je potpuno uništio našu državu. A mediji su danas najvažniji faktor u celom svetu. U pitanju su prikrivena i neverovatna zla koja je ovaj srbožder počinio. On je lagajući i obmanjujući ovaj srpski narod, celo vreme samo “radio” na štetu Srbije i srpskog naroda. Mnogi Srbi još ne vide da je Srbija u pravom rasulu. Zbog bolesne pohlepe za ličnom reputacijom, Vučić je podlegao pritiscima naših neprijatelja, i postao njihov verni sluga. Saradnja sa našim tradicionalnim neprijateljima traje i danas. Uz to Vučić je izvršio i protivusravnu predaju Kosova, koju je dobro sakrio od srpskog naroda. On je stvorio i prvu albansko-srpsku vladu Kosova. A Marko Djurić je stvorio carinu “Jarinje, i kosovsku granicu. To smo svi videli. A (briselsku) izdaju Vučić je sakrio proglašabajući to zlo kao: “Državna Tajna”. Zato Srbi još uvek ne znaju da je on dana: 30. juna 2015.god u 22 č. i 54 m. predao Kosovo Albancima. I umesto da iseli kosovske Srbe u praznu Srbiju, i da uvede Kosovu trajne sankcije, Vučić se odlučio za trajnu predaju-izdaju Kosova.
  Za sve ovo Evropa dobro zna, zna da je Vučić veliki srpski izdajnik, pljačkaš i lažov, ali im to ne smeta da sarađuju sa njim.. U njemu su videli tu “zlatnu koku-polugu” sa kojom mogu da ostvare sve svoje (zle) ciljeve oko uništenja, i Srbije i srpskog naroda. On je ta njihova perjanica i milostiva sa kojom se oni ljube i jedino mogu da sarađuju. U njemu vide uvek nasmejanog srpskog izdajnika i poniznog ulizicu, koji svoje izdajstvo potvrdi i rečima: “Zalažem se za Balkan bez granica, ali da se zna gde je Srbija”. A čim se vrati u Srbiju on nastavlja kao patološki lažov, koji hoće da pobije sve žive kritičare. Istina mu je najveći neprijatelj, i ta “junačina” beži od nje hoće noge da polomi.

  O kakvom se izdajniku radi najbolje govori cinjenica, da je on od samog’ dolaska na mesto predsednika non-stop kršio Ustav Srbije. U stvaranju ovog’ velikog’ zla Vučić ima mnogo pomagača, pri ruci mu se našla i naša pravoslavna crkva, i svi će oni morati da sednu na optuženiču klupu, i da završe tamo gde im je mesto. Dokazi za izdaju i pljačku postoje, jer se radi o velikom zlu. Pitam! Kako se u svetu kažnjava ovakva izdaja države i naroda? U Americi na primer!? O istorijskoj pljačci Srbije i Srba neću govoriti…

  Da bi se Srbija rešila ovakvih, i zaustavila ovakvo nemilosrdno uništenje, mi moramo uvesti smrtu kaznu u Srbiji, bilo vešanjem ili streljanjem, svejedno. Zašto je ona potrebna!?

  Zato što mi hoćemo da živimo potpuno normalno na svojoj zemlji. Hoćemo da sačuvamo svoju nacionalnu kulturu, istoriju, teritoriju, svetinje koje mi imamo ovde na Balkanu. Hoćemo da imamo normalan standard, a ne najniži. Mi želimo patriotstvo, poštenje i pravnu državu, odgovornost, rad i red. A to nam ne dozboljavaju upravo ti instalirani kriminalci u Srbiji. Mi kao nacija jednom moramo da viknemo: “DOSTA”, i da pogledamo šta je ko radio sa ovom državom. Krivci mora da se suoče sa istinom i pravdom. Zato nam treba nezavisan sud i ta lustracija. Ko to opet neće? Opet kriminalci, a mi opet “DOSTA”.

  Ponavljam, na tom putu nam stoji Vučić i njegovi oligarsi, koji su dobro napunili svoje džepove. Zato svi lopovi moraju biti procesuirani i žigosani. Dosta više sa izdajom, pljačkom, rasprodajom, lažima i obmanama naroda. Nažalost to je naša svakodnevnica. Dosta više! Nećemo više rekla-kazala, nego hoćemo da pogledamo šta je ko radio. Dosta više…

  Što se tiče opozicije, Srbi i ne znaju šta je prava opozicija. Sve ovo što vidimo i što zovemo opozicija, to su ustvari (moram da kažem) nusproizvodi komunizma, koji isto nisu patriote i rodoljubi Srbije. I njihova ideologija je usmerena protiv Srba. Srbi još ne znaju da takvi samo uništavaju naš interes. A državu stvaraju i brane nacionalisti i patriote. Pogledajte Hrvate…

  Što se tiče protesta ja ga potpuno podržavam, i sam učestvujem u njemu. Ali tamo sam video mnogo bivših lopova kojima nije mesto na protestu. Mislim na “žute” koji sve rade da se ništa ne promeni, mrze lustraciju, jer su oni prvi na tapetu. Zato gaze po sporazumu sa narodom. A ugovor je perfektan, on smeta samo bivšim i sadašnjim lopovima u Srbiji. Na kraju krajeva daleko su oni od tog Djindjića. Znači polažem velike nade u protest.

  Zbog velike pohlepe za ponovnim dolaženjem na vlast, “žuti” nisu sposobni ni da formulišu svoje zahteve. Još ne znaju da VUČIĆ BEŽI IZ SRBIJE kad mu otmu televiziju!? Njima nije u interesu sloboda medija i sudstva u Srbiji, već se bore za stolici i nastavak pljačke. Srbija i srpski interes im nije ni na kraj’ pameti. Umesto svih tih izdajnika i pljačkaša Srbije, na vlast treba dovesti trezvene patriote može i monarhija, koja je sušta suprotnost i žutima i komunistima. Oni vole srpsku državu i srpski narod, i srpsku vojsku. Biće to borba rušitelja i neimara srpske države, naravno da će patriotizam pobediti.

  Videli smo da za komuniste ne postoji nikakav zakon, i odgovornost. Oni vrše izdaju, pljačku, krše Ustav Srbije, obmanjuju, lažu, klevetaju koga god hoće, a nizašta ne odgovaraju. Kod njih nema slobodnog sudstva i slobodnih medija. Oni uništavaju zemlju otvoreno i slobodno. Ogledalo njihovog’ “uspeha” je današnja Srbija. Da li je to istina? Jeste.

  Inače komunisti brane vlast puškom, a ako im to ne uspe oni izazivaju krvoploliće, i beže iz zemlje.
  Na samom kraju sveća je dogorela i ovoj se vlasti crno puše, i što se budu više natezali platiće još veći ceh. Pa izvolite.
  Šta hoćete još da Vam kažem!?
  A vi narode kad pukne televizor sve ćete saznati… Hvala…

  Poz. “Sajdzo” Bogutovac.

 2. Posto ni jedan Srbin nema mandat da deli i otudjuje ili poklanja Srpski teritorij, A.V. je izgleda vruc kesten bacio Rasimu u ruke misleci da Kosovska kletva i zavet za muslimana ne vaze. Ali nece biti bas tako jer je Bog Bog nad svima nama pa i nad muslimanima a kazna ce biti strasnija nego sto covekov um moze da zamisli.
  Kosovo i Metohija su srce, dusa, bit Srpske nacije, vere, kulture, Srpskog bica. Nije Kosovo mit kako cesto kazu ovi u Beogradu dodjosi koji danas vode drzavu. Kosovo je nas koren, ako taj koren sasecete ili iscupate, pocinicete nacionalno samounistenje.
  Pogledajte sta se dasava Bosni od 1958 godine od kad su muslimani usli u Ustav kao Ustavotvoran narod, danas stvaraju serijatsku drzavu na Srpskoj zemlji, otimaju teritorij, prirodna bogatstva (prisvajaju) sve sto mogu prodaju arapima u cilju da Bosna u skorije vreme bude serijatska a ne sekularna drzava. Bosna nikad u svojoj istoriji nije bila muslimanska, sad je na putu da to postane.
  Isto preti i Srbiji i vecem delu balkana buduci da su se udruzili svi koji su u dva velika rata bili pobedjeni i podigli se danas protiv nas Pobednika a posebno pravoslavnih.
  Zapad ce podrzati sve opcije samo ako dovode do unistavanja Srpske nacije i pravoslavlja na balkanu i to je danas prioritet broj jedan i amerima, englezima, nemcima i svima kojima mi kao narod najstariji smetamo zbog svoje verske pripadnosti i to je jedina istina.

  Dacic nema sta da razgranicava na Kosovu jedino da se razgranici Skadar pa do Barija deo Albanije koje je do prvog svetskog rata bilo Srpskih knezeva zemlja okupirana od otomana. Da se Srbi u Albaniji prikljuce svojoj matici i da im se vrate nacionalna i verska prava.
  Na tome treba da rade i Dacic i Vucic ako doista zele dobro Drbiji i Srpskom narodu.

  • donekle si u pravu,za početak,ali ne do kraja.što se ne zapitaš,kako to samo srbiju,a ona je pod komunističkom okupacijom.to ne pominješ.do 1945.srbija je imala izlaz na sve strane,a sada nigde.problem je kod nas a ne kod drugih.u stvari,problem su komunisti koji vladaju srbijom i da bi i dalje ostali na vlastzi,oni predaju jedan po jedan deo.to je kao kada lopov prodaje ukradeno,uvek za džabaka,daj šta daš,nije ga koštalo.ko to ne vidi on je slep kod očiju.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime