Vučić žrtva zavera i atentatora najmanje jednom mesečno u Informeru

1
94

Sudeći prema naslovnim stranama prorežimskog tabloida Informer tokom 2021. godine, predsednik države Aleksandar Vučić imao je najčešće dve uloge – ili se pojavljivao kao spasilac ili kao žrtva brojnih zavera. Kada je reč o ovom drugom, Vučić je ove godine svašta „preživeo“ – spremali su mu rušenje, infarkt, atentat, streljanje, a o glavi su mu radili mnogi: opozicija, Amerikanci, Belivukov klan, bivši predsednik FSS-a Slaviša Kokeza, predsednik Višeg suda Aleksandar Stepanović, reditelj Goran Marković, stranci i tajkuni… Dramatičnih najava ubistva i nasilnog rušenja na naslovnim stranama Informera ove godine je u proseku bilo najmanje jednom mesečno.

Današnja naslovna, na primer, za glavnog neprijatelja vlasti u Srbiji, a samim tim predsednika Vučića ima Džozefa Bajdena, predsednika SAD-a. Samo dan ranije, neprijatelj je bio reditelj Goran Marković. Informer tvrdi da je Goran Marković Vučiću zapretio streljanjem, međutim to nije tačno – Marković je u intervjuu za Novi magazin rekao:

„Ukoliko zavede otvoreni teror onda će to izazvati samoorganizovanje ljudi i podzemni otpor. Ja se ipak nadam da Aleksandar Vučić ima pred očima Čaušeskuov kraj i da će se povući bez krvi“, što je Informer interpretirao kao pretnju streljanjem.

Ovakvih i sličnih naslovnica ima gotovo svakog meseca, a u nastavku teksta podsećamo na neke od njih.

U decembru su i novinari protiv Vučića vodili „specijalni rat“ nakon što je KRIK preneo pisanja italijanskog medija La Republika da je Danilo Vučić bio menadžer fudbalera Dušana Vlahovića.

Foto: KRIK (preuzeto sa raskrikavanje.rs)

U novembru o glavi su mu radili Amerikanci, a septembar je obeležio njegov „infarkt“.

U avgustu je opozicija još jednom imala podle namere protiv Vučića a preko leđa njegovog sina Danila.

U maju, junu i julu pisalo se o planovima Belivukovog klana da ga ubiju, kao i planovima tajkuna i stranaca da otmu vlast.

Da Vas podsetimo:  Ivana Mastilović Jasnić: Seksualnog nasilja ima mnogo više nego što sam mislila

U februaru i martu su, osim klana, negativci bili i bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, nekadašnja sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović i predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović.

Inače, tvrdnje da je Belivukov klan spremao ubistvo Vučića nisu utemeljene – tako nešto se ne navodi u optužnici protiv ove kriminalne grupe, podignute u julu 2021. godine. Belivuk i još tridesetak pripadnika njegove grupe optuženi su za više teških ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nezakonito držanje oružja.

Ovaj prorežimski tabloid je, inače, naročito naklonjen Aleksandru Vučiću koji se u Informeru pojavljuje isključivo u pozitivnom kontekstu, a neretko i u ulozi žrtve. To je slučaj ne samo ove, već i prethodnih godina, kako pokazuju godišnje analize Raskrikavanja.

I prethodnih godina se o njemu pisalo na sličan način – kao o hrabrom državniku koji brine o svima, stoji rame uz rame sa svetskim državnicima, donosi naoružanje i investicije u Srbiju, a našim neprijateljima – Albancima – predstavlja strah i trepet. Istovremeno, mnogi mu žele zlo, spremaju rušenje pa i ubistvo.

PIŠE:Marija Vučić

https://www.cenzolovka.rs/

 

 

1 KOMENTAR

  1. Mislim da je ovo odlicna novina za ljude koji su poput Sime Spasica. Prodane duse, idioti bez mozga, uvlakaci i td. i td……… ima toga jos dosta da ne nabrajam.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime