Vučićev tutorijal: Kako da znaš da je rakija dobra

1
1466
Foto: printscreen

Što bi rekao Kesić u jednoj emisiji: „Kad god ode u inostranstvo predsednik Vučić se provede ko Vesić na promociji knjige. Ode u Pariz, uvale mu najgore mesto za sedenje, dođe u Berlin – šnicla, ode u Njujork, knjižare ne rade noću…“ U sredu nije otišao tako daleko, bio je u Bugojnu u BiH, ali je opet morao da radi ono što ne voli. Nakrenuo je čašicu rakije.

Ortaci mi često govore da imam pamćenje kao slon. I to jeste mana, mada je u ovom slučaju dobro jer imam materijal za tekst. Pre četiri godine predsednik je izjavio, citiram: „Narodne običaje upražnjavam, ne pijem, ali ću sa kineskim prijateljima morati“.

Danas je već 2020. i ljudi se naravno menjaju, a predsednik Vućić malo-malo pa cugne po neku. Ajde što on pije, nego je i deci u oktobru predložio da konzumiraju pivo umesto rakije. Dakle, ipak pije, to smo shvatili. Ali tek sada smo videli način i postraumatsko iskustvo.

Predsednik je tokom privatne posete Bugojnu posetio i Čipuljić, prenosi portal Bugojno-danas.infoPrisetio se mlađih dana i svome sinu kroz emocije pred meštanima Čipuljića pričao kako je to nekada bilo dok je živeo u Bugojnu i spomenuo nekoliko anegdota vezanih za detinjstvo, navodi isti izvor.

Kako narodni običaji koje predsednik poštuje nalažu, bio je red da se nakrene jedna za zdravlje i spokoj predaka. Što bi stariji u mom kraju rekli – spade vam šešir, predsedniče.

Znači, uzmeš čašicu, prekrstiš se i pustiš da klizne niz grlo. Pritom obavezno ispustiš zvuk sličan jugu dok pali ujutru i kažeš: „DOOOOOBRA!“ Ali sve to uradiš dok si još pri zdravoj svesti, inače ćeš reći nešto što ti nije na duši jer ume rakija da izvlači traume iz detinjstva, ili još gore – u poslednjih osam godina.

Stefan Milenković
Izvor: Noizz.rs

1 KOMENTAR

  1. „Ajde što on pije, nego je i deci u oktobru predložio da konzumiraju pivo umesto rakije“
    Zapravo bilo je obrnuto, predsednik Vučić je ubedjivao dete da treba da pije rakiju a ne pivo. U svakom slučaju važno je da se deca od malih nogu uče alkoholu, a da bi neko držao predavanje mora da poznaje materiju.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime