Vučićeva i Kisićkina predstava košta građane 3 miliona evra

0
342

Ulaznicu za predstavu kojoj su prisustvovali Darija Kisić i predsednik Vučić plaćena je najviše u istoriji srpskog pozorišta i ovu predstavu je država Srbija, odnosno građani preko Elektroprivrede platili više od 3 miliona evra odnosno 360 miliona dinara. I to na taj način kao što je nelegalni direktor EPS-a Milorad Grčić 23. januara 2020. stavio potpis na ugovor sa firmom Nites, kojom rukovodi rođeni brat Darije Kisić, Bojan Kisić – kaže potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Gospođa Kisić bila je na „ekskluzivnoj i najskuplje plaćenoj predstavi u istoriji srpskog pozorišta“, a ugovori o ovim transakcijama su stvarni.

– Kisić nije nepoznat u poslovima s EPS-om, ali je potpuno jasno da u ovo tako kritično doba korone i štednje, nemanja novca za frilensere, privrednike, ugostitelje, rođeni brat Kisić Tepavčević dobija 360 miliona sa svojom firmom Nites, novca građana od EPS-a – navodi Tepić.

Ono što ovaj ugovor čini „drugačijim i egzotičnim“ jeste partner firme NITES Bojana Kisića Khaoticen, koja je „toliko prosperirala u doba korone da ne možemo da izračunamo vrednost ugovora“.

– Ta firma Khaoticen je samo u poslednjih šest meseci od Elektrodistribucije Beograd dobila poslove vredne više od 10 miliona evra. Od EPS-a ugovore vredne više od 4 miliona evra, od SDPR-a ugovore vredne više od 2 miliona evra – ističe Tepić.

Kako navodi Tepić, partner Bojana Kisića je za poslednjih šest meseci prihodovao više od 16 miliona evra.

Izvor: Otvoreno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime