Vučićeva izjava o vakcini protiv korone je još jedno „čekanje Godoa“

0
391
Aleksandar Vučić / Foto: printscreen

U moru epskih izjava predsednika Aleksandra Vučića izdvojila se još jedna, najnovija. Naime, predsednik je izjavio da se nada da će Srbija pre kraja godine imati vakcinu protiv virusa korona. Misteriozno je naveo da su u toku razgovori sa „jednom zemljom“ koja već daje vakcinu ljudima.

Predsednik je poput Isusa spasitelja prilikom posete gradilištu Instituta za kardio-vaskularne bolesti u Beogradu „Dedinje 2“, rekao da će ta vakcina biti „spas za Srbiju i za našu ekonomiju“.

Međutim, kako nije želeo da odgovori na pitanje sa kojom zemljom će Srbija potpisati protokol o nabavci vakcine protiv korona virusa, nama ostaje da čekamo Godoa.

Prema podacima SZO, trenutno je 140 vakcina u pretkliničkim, a 23 vakcine su u kliničkim ispitivanjima, koja se odvijaju u tri faze. Ukratko, trenutno u svetu postoji samo jedna odobrena vakcina koja se koristi samo za vojsku.

Uzimajući u obzir ovaj podatak, jedino što nam preostaje je da još jedno Vučićevo obećanje stavimo u fasciklu „Neće se desiti“. Zajedno sa izjavama „Neću se kandidovati za predsednika“, „Pravićemo leteće automobile“, “ Jedanput nedeljno primaću građane od pet do osam sati, i jednom mesečno od šest do 20 ili 22 časa“, „Otkrićemo ubicu Olivera Ivanovića…“ Ovako možemo do sutra.

Ako zaista nada poslednja umire, onda nam svima ne preostaje ništa drugo osim da se nadamo da će svemu ovome jednom doći kraj. Da shvatimo da nada ipak nije nešto što bilo ko može da nam obeća, i da svako ko je koristi kao laž čini veliki greh prema svakom pojedincu koji se bori sa koronavirusom.

Luka Ubović

Izvor: Noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime