Vučićeva transparentna Slavka

Šipak umesto odgovora

1
1884

sipak
„Kancelarija za brze odgovore dijaspori i Srbima iz regiona (Brzi odgovori dijaspori) osnovana je u okviru Vladine Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu sa namerom da pruži pomoć u procesu dobijanja odgovora na pitanja dijaspore i Srba u regionu, a koja su u nadležnosti državnih organa (lična dokumenta, državljanstvo, statusna pitanja, pitanja svojine, ekonomska pitanja, dopunske škole i druga prosvetna pitanja…). Osim elektronskim putem pitanja možete postaviti i ličnim dostavljanjem u prijemno odeljenje Brzih odgovora: Beograd, Vasina 20, radnim danima od 09:00 do 16:00 sati. Odgovori će biti dostavljeni isključivo na pitanja koja spadaju u gore navedene okvire.”

Ovaj gorenavedeni tekst nalazi se na zvaničnom portalu Kancelarije za dijasporu! Da su ti „brzi odgovori“ toliko važni za transparentnost rada kancelarije i korektnog odnosa matice i rasejanja,  govori i to da su na više mesta na sajtu imali najavu za „Brze odgovore dijaspori“…

Njihovo „dostavljanje“ bezobraznog palca između dva prsta (šipak, fige…) ili kako ko opisuje taj bezobrazluk, sigurno ne spada ni u jednu od gore navedenih kategorija. Ali, verovali ili ne, šipak je najčešće ono šta od Kancelarije dijaspora dobije umesto odgovora na postavljena pitanja. Posebno od onog dana prošle godine, kada je Aleksandar Vučić za direktora „naše“ kancelarije postavio Slavku Drašković, a Ivica Dačić je imenovao.

Dakle, niko nema prava da pita šta on lično smatra potrebnim da pita i da zna, pre nego što donese neku važnu odluku. Na primer o eventualnom ulaganju iz dijaspore u Srbiju (koje godinama skoro da i ne postoji), a o kome Slavka lupeta i laže, možda i više od njenog prethodnika, bivšeg ministra za dijasporu.

Broj hiljadarki dinara, cifre koje se odnose na iznose novca koji je u zadnja tri meseca isplaćen Slavki Drašković i njenom pomoćniku Aci Vlajkoviću, ne spadaju u „okvire“ ekonomije. Koliko je njima dato novca (ne samo plate koje primaju nego i dnevnice i druge nadoknade…) što je pitano putem formulara za brze odgovore, po njima ne spada ni u okvir „pitanja svojine“, mada im je isplaćen novac iz budžeta Srbije, što je svojina njenih građana .

Da Vas podsetimo:  Pismo sa Kosova ili kuća nije na prodaju

Na pitanje o visini mesečne plate ove dame i ovog gospodina, na koje nisam mesecima dobio odgovor, pisao sam u tekstu „Drašković 164.000, Vlajković 154.000, Vučić 92.000…“  koji možete pročitati putem linkova:

http://www.koreni.rs/draskovic-164-000-vlajkovic-154-000-vucic-92-000/

http://www.janic.se/?p=2042

Na ovo novo pitanje koje sam poslao putem formulara, na zvaničnom sajtu Kancelarije, nemam nameru da čekam mesecima. Nedobijeni odgovor, odnosno njihov standardan i poznat šipak kojim udovoljavaju dijaspori, šaljem im ovim putem nazad. I njima i Aleksandru Vučiću, koji zbog pritiska koji je imao da Slavku postavi na tu funkciju, mesecima dozvoljava konstantno ponižavanje dijaspore, iste te dijaspore od koje u zemlju dolazi više milijardi evra godišnje.

O mizernim lažima i pokušajima kupovanja i usluga medija dijaspore, za novac siromašnih iz Srbije; o planovima da uzmu od siromašnih deset puta više novca za „nešto“,  što je zapravo ništa, i da to ostvare uz asistiranje nekih već kupljenih ili zastrašenih medija Srbije, javnost matice i rasejanja mora da bude upoznata.

Koreni su jedan od pet najposećenijih informativnih portala naše dijaspore, na srpskom jeziku, ali verujemo da nismo jedini koji će pisati, ili prenosti tekstove o sramnom „crvenom koncu“, omči oko vrata siromašne Srbije i njene dijaspore. Povezanost ljudi, institucija i vlasti (Vučić i Nikolić nisu u ovome izuzetak) omogućili su da se institucionalizuje laž i prevara i doveli su do toga, da dijaspora ne doprinosu Srbiji ni deseti deo od onoga koliko je trebalo i koliko bi mogla.

Za www.koreni.rs

Nikola Janic

like-button.net here

wordpress-themes.org here

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime