Vučićevi tajkuni zamenili obične tajkune

0
1001

Premijer Aleksandar Vučić rekao je na rođendanu SNS, po ko zna koji put, da tajkuni više ne vladaju Srbijom. Ne vladaju više obični tajkuni, već Vučićevi tajkuni.

Vučić foto TanjugPremijer je izjavio da Srbijom više ne upravljaju tajkuni, zahvaljujući politici i reformama koje podrazumevaju bespoštednu borbu protiv korupcije i kriminala, a koje je preduzela vlada čiju okosnicu čini Srpska napredna stranka.

– Tajkuni su danas u velikom minusu, a Srbija je u plusu, konstatovao je Vučić obraćajujci se na proslavi sedme godišnjice Srpske napredne stranke u Sava centru u Beogradu.

Vučić je u pravu. Srbijom ne vladaju obični tajkuni, već njegovi tajkuni.

Uzimo samo za primer Vučićevog kuma Nikolu Petrovića koji važi za glavnog energetskog tajkuna u Srbiji. Ima najmanje sedam hidroelektrana u svom vlasništvu i ko zna šta još. Da ne spominjemo njegov uticaj i veze u BIA, policiji, tužilaštvu i ostalim državnim ustanovama.

Tu je i Željko Mitrović, najveći medijski tajkun, kojeg je Vučić odlučno štiti zbog neplaćanja poreza. Ne smemo zaboraviti ni Peconija, Milana Beka, Miodraga Kostića…

To što je Vučić protiv Miškovića pokrenuo medijsku kampanju i strpao ga u pritvor nekoliko meseci ne znači da tajkuni više ne vladaju Srbijom. Vladaju, ali Vučićevi.

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime