Vučićević: Vučić planira da PODNESE OSTAVKU

2
221

Glavni i odgovorni urednik i vlasnik „Informera“ Dragan J. Vučićević rekao je danas da po informacijama koje ima od saradnika predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića planira da podnese ostavku kako bi „nekom drugom“ prepustio da uvede sankcije Rusiji i prizna nezavisnost Kosova, u situaciji kada bi pritisci na Srbiju da ova dva poteza povuče bili toliki da država ne može da ih izdrži.

Foto: Printscreen TV Pink, Pixabay

Vlasnik ovog režimskog tabloida gostovao je jutros na takođe režimskom TV PINK-u, gde je u jutarnjem programu predsednika Srbije i zamolio da to ne čini, jer je ta odluka loša za državne i nacionalne interese Srbije, piše portal Direktno.rs.

Srbija je, kako je rekao, 231 dan jedino slobodno ostro u Evropi koje nije uvelo sankcije Rusiji, poručivši da je to pobeda Srbije.

– Ako dozvolite da kažem vašim gledaocima, ovo je najgledaniji program u Srbiji. Trebaju da budu spokojni u ovim ratnim vremenima jer dok je predsednika Vučića Srbija neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i priznati lažnu državu Kosovo, poručio je građanima kao svojevstan šlagvort za obznanjivanje informacija koje ima.

On je pri kraju svog gostovanja rekao da saznanja koja ima zbog „komplikovane situacije“ ne može direktno da proveri sa Vučićem, jer sa njim ne može da stupi u kontakt, ali da ona dolaze od predsednikovih saradnika iz vlasti.

Po Vučićevićevim informacijama Aleksandar Vučić bi priznanje Kosova i uvođenje sankcija Rusiji praktično prepustio onome ko bi nasledio nakon što bi podneo ostavku.

– Ne znam koliko je pametno da kažem sve… Od nekih njegovih saradnika iz vlasti sam čuo neke stvari koje su za mene zabrinjavajuće. Neki od njih kažu da bi predsednik (Vučić) mogao da donese odluku koja je, ja mislim, suštinski loša za državu i državne i nacionalne interese. A ta odluka ne bi bila da prizna lažnu državu Kosovo, to ne nikako, ili da ne daj bože uvede sanckije Rusiji, to se neće desiti, nego da te odluke prepusti drugima na načim da donese političke odluke koje niko trenutno ne očekuje, neki su mi čak rekli iz SNS-a da predsednik razmišlja i o nekoj ostavci – naveo je urednik Informera.

Da Vas podsetimo:  Srbija je učinila krupnu političku grešku pridružujući se Krimskoj platformi

Ostavku bi došla u situaciji da države ne može da podnese pritiske, rekao je on.

– Iskoristiću ovu priliku, možda i neskromno, da molim predsednika, mislim u ime velikoj broja građana Srbije, ako je ikako moguće da to ne čini. Siguran sam da niko, nema tu nažalost ili na sreću, to je činjenica, niko danas u Srbiji i ovom delu Evrope ne može da vodi bolju politiku nego što je on vodi. I da mi moramo da kako znamo i umemo ostanemo na ovom političkom kurstu. Biće jezivo teško i strašno, mnogi u Srbiji ne razumeju teškoću situacije u kojoj se nalazimo, poručio je vlasnik tabloida.

Pomalo je i sam, kazao je, iznenađen, zbunjen i šokiran tim informacijama jer kako kaže ne zna vrstu pritisaka kojima se pritiska srpsko državno rukovodstvo i sam predsednik Vučić.

(Arhiva) Foto: Printscreen TV Pink

Na komentar voditeljke Dee Đurđević da po njenom mišljenju Vučić nije tip osobe koja podnosi ostavku, ali je Vučićević odgovorio da „Vučić nije mađioničar“ pa da rešava sve situacije.

Poručio je i da „Srbija mora da shvati da ovo nije partijska politika“, nego državna politika koja se bavi opstankom i nacije i države i da taj opstanak zavisi od svih građana Srbije koji bi se trebalo okupiti oko državnih i nacionalnih interesa da bi preživeli.

2 KOMENTARA

  1. Gospodo,
    priča glasnosnogovornika predsednika, Vučićević priča nebuloze i laži, jer AV nikada nije bio kukavica, neće biti ni sada. Drugo, kada bi AV podneo ostavku, najviše bi izgubio Vučićević i ostalih poltrona i klimoglavaca. Ova priča podseća na priču Čanaka o nekom atentatu jer obojica nemaju šta novog da pričaju, te počinju da izmišljaju laži i paralaži. Za ove laži, autori treba da završe u prdekanu, zaslužili su obojica i te kako.

  2. Vučićev glasnogovornik, izrecitirao je sve što mu je Vučić nalozio !! U suštini, sve je toliko kontradiktorno , a samim tim i očito neiskreno, sa jednim jedinim ciljem, a to je zadrzavanje vlasti po obrascu, “ šta košta…košta “ . Da mu je stalo do KiMa i neuvodjenja sankcija Rusiji, iskoristio bi priliku u SKUPŠTINI , da ojača svoj poslušni S N S , sa patriotskim djelom opozicije i zajednički stvore plan odbrane KiM. Iako stalno prisutan u Skupštini, jedinu vaznost je dao sam sebi i svom referatu, o prošlim ( katastrofalnim) potezinpma u vezi KiMa. Odgovori opoziciji, bili su krajnje pretenciozni, kao da se radi o dva potpuno odvojena ( stranačka ) interesa, bez zajedničkih dodirnih tačaka. I pored svega stvar moze riješiti REFERENDUMOM !! Naka bude kako Narod hoće !! Zna se šta zeli Narod , a to znaju i Vučko i njegovi nalagodavci, Kristorer Hil and &, i zato će sve učiniti da do referenduma NE dodje !! Ali zato MI – NAROD , moramo spašavati ono što se spasiti moze, dosta smo spavali i čekali da nam netko drugi riješi problem!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime