Vučiću, gde ti je Bajden?

0
928

Portparolka ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) na Kosovu i Metohiji Mišel Šon izjavila je da SAD poštuju pravo „Kosova“ da brine o svojoj granici, čime je podržala djelovanje tzv. institucija „Kosova“ i slanje specijalnih snaga na prelaz Jarinje kako bi zaustavili ulazak voza koji je iz Beograda krenuo za Kosovsku Mitrovicu.

„SAD su priznale Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu 2008. godine i mi poštujemo pravo Kosova da odlučuje ko i šta prolazi preko njegove granice“, kazala je Šon za Koha ditore i dodala da je SAD drago što u subotu nije bilo sukoba na gradnici.

570641_vucic-bajden02-foto-suzana-vasiljevic_fPortparolka je kazala da SAD snažno podržavaju dijalog kojim posreduje EU kao „najbolji način da se unapređuju odnosi Kosova i Srbije“.

Putnički voz iz Beograda krenuo je u subotu ka Kosovskoj Mitrovici, ali je to izazvalo negativne reakcije u Prištini, pa je dan prije toga tzv. ministarka Edita Tahiri zatražila od EU da zabrani njegov ulazak na „Kosovo“, jer kako je ocijenila, Beograd na taj način pokušava da destabilizuje „Kosovo“.

Takozvani „kosovski predsjednik“ i ratni zlikovac Hašim Tači, ocijenio je da je dolazak tog voza na „Kosovo“ u suprotnosti sa tzv. „kosovskim ustavom“ zbog čega je naredio da se vozu po svaku cijenu zabrani ulazak na „Kosovo“.

Voz koji je prvi put iz Beograda krenuo direktno na Kosovo i Metohiju posle skoro dvije decenije bio je dizajniran slikama fresaka iz srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji, koje su pod zaštitom UNESKO-a, a na njemu je na dvadesetak jezika pisalo „Kosovo je Srbija“.

Prema riječima premijera Srbije, njegovom i mudrošću Beograda voz je iz Raške vraćen u Beograd, čime su izbjegnuti i sukobi i žrtve.

Da Vas podsetimo:  »HRVATSKA ĆIRILICA« — GDE TOGA IMA?

Takozvani „premijer Kosova“ Isa Mustafa zahvalio je međunarodnoj zajednici i SAD na podršci.

www.princip.me

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime