Vučiću, gde ti je kum Nikola?

0
1229

vucic-petrovicVučiću, znam da ti je teško, ne želim da ti stajem na muku, ali ipak hoću. Nema smisla da propustim priliku da te pitam gde ti je kum Nikola Petrović. Uz to, idu i druga značajna pitanja čijih se odgovora plašiš:

– Zašto je raskinuo prijateljstvo i saradnju?

– Da li je istina da je bio prisutan kad je Zvonko potegao pištolj na Andreja?

– Da li ti je kum rekao da ne želi da bude svedok vatrenih obračuna kompanjona iz vrha tvog kartela?

– Da li ti je pretio da će, ako ne pristaneš na njegove uslove za miran razlaz, da svedoči protiv tebe?

– Kad pominje prebacivanje para iz Srbije na bankarske račune u Švajcarskoj, Emiratima i Hong Kongu, na koga misli?

– Znaš li šta je i gde u koferima iznosio Dejan Đokić?

– Da li se s Nikolom kod Caneta u Ženevi nalazi i tvoj drugi konsiljere Beba?

– Da li su napravili strategiju kako da te kompromituju?

Kad se setiš bilo kog od tih pitanja, neće san na oči, zar ne? Od uspomena na zajedničke poslove trne glava, obliva te hladan znoj, vraćaju se tikovi na levom oku… Kako i ne bi, kad sve ukazuje da se bliži kraj igre. A, kad dođe, dočekaćeš ga sam kao đeram. Nikola je pametan čovek, zna da, kad brod tone, nije dobro biti u blizini kapetana.

Dok sediš sam u mraku, pre nego što lekovi počnu da deluju, kad prebireš po ne tako davnoj prošlosti, tražeći uzroke katastrofe koju si kreirao, siguran sam da se sećaš da sam te, u maju 2008, upozorio da se kloniš Nikole, da će te kriminalizovati i da će ti postati isto ono što je Beba bio Đinđiću. Ni tada nisi demantovao moju tvrdnju, izrečenu pred Nikolom, samo si promenio temu. Pretpostavljam da si i tada znao šta te čeka, ali nisi mogao da se istrgneš iz kola u koje si se uhvatio. Šteta.

Da Vas podsetimo:  Užas u Tutinu: Dvogodišnji dečak upao u reku i nestao pod vodom, potraga u toku

Mogu da zamislim kako si se trznuo kad si pročitao Nikolinu izjavu da ne želi da se bavi politikom, hoće da se posveti porodici i poslu. Zar to nije parafraza Bebinog objašnjenja da je Đinđića napustio jer je „hteo da se malo posveti sebi, da uživa“?

Sad sve to nije bitno, ne vredi ispravljati prošlost. A, ako Nikola propeva, ni budućnost ti neće biti blistava. Priznajem, navijam za njega.

Predrag Popović

predragpopovic.wordpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime