Vučiću, koliko nas košta struja koju nam prodaje tvoj kum?

0
894

kumoviVučić je onima koji insistiraju na vetroparkovima poručio je da građanima kažu da će dvostruko više plaćati struju iz tih izvora nego iz konvencionalnih, a sve da bi investitori zarađivali.

– Nema tačke dok se ceo postupak ne završi. Mora da se vidi – ili je neko tražio novac, ili je neko lagao. U svakom slučaju jedni ili drugi moraju da odgovaraju. Ja moram da vidim gde su mi te silne pare, pa da idem u zatvor ili neki drugi da odgovaraju pred licem pravde za laži koje su iznosili, poručio je Vučić.

Vučić je istakao da se naslušao “raznih gluposti” o vetroparkovima i pojasnio:

– Pričate građnima Srbije o tome da se neko iz vlade suprotstavio vetroparkovima, a ne kažete da građani treba direktno dvostruko više da plate cenu struje da bi oni (investitori) zarađivali. Znate li kakve su pritiske vršili kad sam naredio da se smanji fid-in tarifa sa 9,5 na 9,2 evrocenti po kilovat času, što je danas gotovo dvostruko više od aktulene cene struje, rekao je Vučić.

Upitavši “Što narodu ne kažete da je to suština”, on je poručio da je odlaganje primene podsticajnih (fid-in) tarifa na korist Srbije.

– Što više to odložimo, a moraćemo jednom da prihvatimo jer je to uslov EU, to je čist sevap za našu zemlju. Što kasnije dođu, to za nas bolje. Što to ne kažete, a svi to znate, nego pričate bajke, naglasio je Vučić.

Posebno je interesantno kako Aleksandar Vučić priča o tome da će investitori zarađivati duplo više novac od struje koju budu proizvodili vetroparkovi, ali zaboravlja da napomene da je upravo on “izreketirao” građane Srbije kada je uveo akcize na struju.

Da Vas podsetimo:  Stašno!Dok se čeka odluka advokata o štrajku, u vajber grupi osvanule fotografije leševa i spiskovi “izdajnika”

Građani Srbije trenutno ne plaćaju struju dvostruko skuplje zbog vetroparkova, već zbog Vučićevih akciza.

Da li je potrebno podsećati građane da je Zorana Mihajlović u predizbornoj kampanji 2012. godine obećala smanjenje cene struje za 20 odsto?

Drugo, otkad je Vučiću bitno koliko će koji investitor zarađivati? Kada Vučić svojim investitorima daje milione evra subvencija tada nije bitno koliko će te firme zarađivati. Međutim, kada se pojavio investitor koji u Srbiju nije došao preko njega, taj investitor se bavi reketiranjem države.

Treće, opšte je poznato, a i Teleprompter.rs je o tome pisao, da Vučićev kum Nikola Petrović u svom vlasništvu ima sedam hidroelektrana. On se takođe bavi obnovljivim izvorima energije.

Koliko nas košta struja koju nam prodaje Vučićev kuma?

Teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime