Vučiću, ne damo (te)…!

2
581

„I da nam niko više ne oduzme sve, a da nam ne da ništa“, izgovorio je Aleksandar Vučić na Dan sećanja na stradale u NATO agresiji. A u prevodu to znači – daću vam sve u zamenu za nešto! Sumanuto, ali već viđeno, spreman na prodaju cele Srbije u zamenu za… šta?

Do sada bila je to predaja većine teritorije AP KiM u zamenu za “pripajanje” severa Kosova Srbiji, uz izvesno gratis čašćenje “Preševskom dolinom” nezavisnoj državi “Kosova/NDK”. Zabili mu nož u leđa Merkelova i Makron i rekli – ne damo.

Obzirom da je poruka “unutrašnjeg dijaloga” bila – ne damo ti ni mi, prešao je na plan B, predaja celog KiM u zamenu za “ubrzani” prijem Srbije u EU. I tu je dobio – ne damo. Neće EU Srbiju kao Kolumbiju, pa makar je Vučić na tacni nudio.

Onda je sa falš fasciklom ispod ruke i rukom na čelu, kaubojima ponudio KiM sa sve, “Velikom Albanijom” na vidiku, u zamenu za – ako me ostavite na miru, sve ću vam završiti, samo strpite se malo, dok skuvam žabu. Tu je dobio – Nebojšu Stefanovića i kaubojske revolveraše, DEA, CIA i FBI, po sistemu – završićeš ubrzano sve onako kako si obećao, da ti ne bi pustili njegove snimke.

U tom bunilu kreće Vučićev politički rolerkoster, zapravo delirijum tremens, u kome Srbiju isporučuje Arapima, Kinezima i pomalo Rusima, a sve za inat EU i na pakost sedenju na Ovalnoj hoklici. Po sistemu – plaši mečku rešetom i mi konja za trku imamo. I tu je dobio – nećeš više moći pod okriljem noći, samo što još uvek nije shvatio suštinu srpskog jezika i načina njegovog ispoljavanja…

Da Vas podsetimo:  Brnabić o izostanku debate u parlamentu – zamena teza

A krediti se umnožavaju, dugovi rastu, oko 7.000 evra po glavi svakog državljanina Srbije, od novorođenčeta, do poslednjeg penzionera. Toliko duguje svako od nas, trenutno, stranim investitorima, na ime “zlatnog doba“ kojim nas zadužuje Aleksandar Vučić, “povoljnim” kreditima i njihovim grejs periodom, za vreme koga će galopirajuća svetska recesija i dovođenje novih i novih stranih „investitora i investicija“ Srbiju i njene građane pretvoriti u crnce iz afričkih rudnika dijamanata, šumadijsko-podrinjske pejsaže u filmove o Marsu, a Vučića izvesti na “sigurno”, poput Labusa, Dinkića, Đelića…

Na tih 7.000 evra dodajte koliko ste u “dozvoljenom“ minusu, koliko imate kredita za stan, kola, nameštaj, koliko čekova i koliko rata ste odvojili za ovo i ono. Pa se preračunajte koliko vas koštaju auto -putevi, brze pruge, fabrike, Bor, Smederevo, Majdanpek, Miloš Veliki, Fiat i ostale finansijske utopije koje prepumpavaju džepove naprednjačke “success fee” Srbije. Koliko nas košta vazduh koji udišemo, voda koju pijemo, pesticidi koje gutamo, “besplatno” školovanje i lečenje i vakcine koje primamo?

A kad zavučete ruku u novčanik, prsti će vam ostati umazani još neosušenom bojom novoštancovanih novčanica treće smene Topčidera.

I na kraju, šta je to „nešto“ što on hoće da dobije u zamenu za sve, a nije mu prošla ni podela, ni EU, ni NATO, ni Rusija ni Kina, ni šeici ni migranti, ni unutrašnji dijalog, ni borba protiv mafije niti pobeda nad Koronom?

Još jedan dan na vlasti – to on hoće da dobije u zamenu za sve što njima daje! To je taj sindrom nikad dosta, hoću još.

U stvari, to je borba za goli opstanak, jer sada već i vrapci vide – prvi dan bez vlasti biće prva noć u zatvoru.

  • Izgubili smo mnogo, ali obraz i srpsko srce još su tu.
Da Vas podsetimo:  Fabrika Jura – „Zabranjeni grad“

Šta reći, a ne zaplakati? Baš ti je veliki obraz, a još veće srce kad pozivaš, podstičeš, podržavaš, finansiraš, terorišeš i pohvaljuješ učestvovanje dela našeg naroda u separatističko-terorističkim izborima koji su protivno tvojim ustavnim i zakonskim ovlašćenjima, protivno Ustavu i zakonima Republike Srbije, protivno važećoj Rezoluciji i protivno međunarodnom pravu, održani na delu teritorije Republike Srbije, tamo gde “nemamo ništa”, osim naroda, crkve, zemlje, tapije, istorije i državnosti – teritoriji AP KiM. Veliki su ti obraz i srce kad si Srbiju pocepao granicom, carinom, pravosuđem, policijom, armijom, elektro-energetskim sistemom i svemu ostalom što si u 48 uglavnom tajnih ugovora predao i obećao Albancima na izvol’te.

„Da samo mi budemo gubitnici“ je finalni skor tvoje politike koju uporno pokušavaš da prevališ na pleća svih građana Srbije koji nisu u tvom izdajničkom taboru. Ali treba biti pošten i podvući da to nije samo tvoj “uspeh”, to je dobro poznati skor ukupne crveno-crne-julovske koalicije iz vremena bombardovanja Srbije, koalicije koja se zahvaljujući DOS-u i njegovim sadašnjim trulim ostacima, povampirila i sisa krv Srbiji.

“Potrebno nam je ispunjavanje svih obaveza koje smo preuzeli i mi i Priština, a samo ih mi ispunili” – je vrhunac ciničnosti i dubine propasti pacersko-diletantske politike. Mi, građani Srbije, nismo preuzeli nikakve obaveze prema “NDK”. To ste uradili ti i Dačić i vaše “evet efendije”, suprotno svojim zakonskim ovlašćenjima, suprotno Ustavu i suprotno pozitivnom pravu. Neće ti proći pokušaj “delegiranja” izdaje, jer kao “najbolji student prava” imao si prilike da naučiš šta je Katonovo pravilo – ono što je nevaljano od početka ne može se osnažiti protokom vremena.

Oslobođena Srbija neće koračati vašom stazom izdaje i kriminala.

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika UNMIK-a.

Da Vas podsetimo:  Visoki zvaničnik SZO-a upozorava: Sprema se nova pandemija u Evropi

Izvor: Politikon

2 KOMENTARA

  1. Koliko je Srbija ubila Albanaca? Oni su uvek bili gradjani drugog reda, Srbija se nikad nije potrudila da ih asimiluje u nase drustvo. Nisi mogao da zmuris na njihovo povecanje broja. Sto nisi dao doprinos pa otisao dole da zivis da povecas broj Srba sa jedno 5-6 Srpcica? To ne vidis al si zazv…io o agresiji. Kad bi malo dublje sagledao stvari ali dzabe Vama plitkoumnim nacionalistima ne vredi pricati.

  2. PRIJATELJI(?), A ZLOČINCI MAJKU IM JE**M!

    Danas su prošle 22 godine od NATO fašističke agresije na našu zemlji. Ja nisam zaboravio i ne mogu da oprostim neprekidno zločinačko bombardovanje 78 dana moju zemlju i ubili oko 3.500 mojih nedužnih sunarodnika, napravili štetu od oko sto milijarde evra i bacili na hiljade tona smrtonosnog osiromašenog uranijuma, da ne čuje nakaradni prof. Zoran Radovanović ko tvrdi da je osiromašeni uranijum koristan za ljude. Nekim našim vođama (ΛV) zločinac Toni Bler je prijatelj i savetnik, a njegova suproga naš advokat, a zločincu Klintonu dao je tri miliona evra i sedeou zagrljaju najvećeg zločinca posle Hitlera na Srpskoj zemlji, kao nagrada za bombardovanje i rušenje njegove zemlje, ime im se zaboravilo i izgubilo. Neko može da kaže da nije znao, znao je i te kako, u vreme bombardovanja ΛV je bio ministar informisanja u vladi Mirka Marjanovića. Treba da vlast istera pripadnike fašističkog zločinca NATO agresora iz svih državnih organizacija bez pardona, ne trebaju nam zločinci.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime