Vučiću, plašiš li se Caneta?

0
1502

2Vučiću, znam da ti je teško otkad te napustio kum Nikola. Odliv mozgova iz Srbije, po pravilu, nema veze s naprednjačkim kartelom, ali ovo je ipak nešto drugo. Ne zato što je kum mnogo pametan, a jeste, nego zbog razloga koji su ga naveli na bekstvo, kao i zbog toga gde se sklonio i ko ga štiti.

Nikola Petrović je i sam po sebi, zbog drčnog temperamenta i vučićevskog karaktera, opasan protivnik. Kad bude konvertibilno stimulisan iz Lenglija postaće ključni svedok-saradnik, koji će devastirati tvoju piramidu zla. Kad propeva o tenderima, provizijama, bankarskim računima, „Beogradu na vodi“, „Savanovi“, „Salonu 1905“, Savamali, Kokezi, Stefanoviću, obojici Veselinovića, medijima i ostalim zloupotrebama službenog položaja… Neće ti biti lako…

Da li si napravio strategiju odbrane?

Nemaš mnogo opcija, a što je još gore svaka se svodi na otvaranje sukoba sa Stankom Subotićem Canetom. Nema druge, moraćeš da iz tmine svoje radikalske prošlosti izvučeš optužbe protiv „kralja duvanske mafije“. Ne želim, ali mogu da ti pomognem. U arhivu čuvam tvoje izjave od 12. decembra 2002, s promocije Šešeljeve knjige, kojima si tvrdio da Subotić ne radi ništa „osim što se bavi švercom duvana, švercom narkotika i time ubija ljude“ i da bi celoj Srbiji bilo bolje „da smo u stanju da uništimo Stanka Subotića Caneta Žapca, Jovicu Stanišića, njegovog prijatelja i nalogodavca, i njihove mafijaše koji su odgovorni gotovo za sva ubistva u poslednjih deset godina“. Pretpostavljam da si negde zaturio, ali ne brini, ja sam sačuvao zapisnike sa suđenja koje si 2002. imao sa Canetom, koji te tužio jer si ga javno optuživao da je ubio policijskog generala Radovana Stojičića Badžu. Imam i stenogram sednice Narodne skupštine 12. novembra 2004, na kojoj si tvrdio da su Milo Đukanović i Stanko Subotić „najopasniji mafijaši u Evropi“. Tada si, vređajući njih, proročanski opisao sebe: „Nema mafijaškog lobija bez političara. Đukanović i Subotić su gazde sitnim političarima koji im samo pomažu oko pružanja neke političke podrške“.

Da Vas podsetimo:  TVIT (TWEET), NAJBRŽI NAČIN DA UPOZNATE BIA

Tri godine kasnije, iako si mislio da si političar velikog formata, oni su te ispresavijali u džepno izdanje. Bilo ti je lepo, Cane je ispunio tvoje, ti njegove zahteve.

Sad, kad se idila završila, nađi snage, pokaži zube i bori se. Nisi navikao, ali bori se istinom. Kao što znaš, tvoj kum me tužio zbog teksta u kome sam objavio šta si o njemu govorio. Predložio sam te za svedoka, ali sudija Vesna Miljuš, nezvanični pravni zastupnik Nikole Petrovića, odbija da te pozove. Plaši se, mučenica, da ti se ne zameri. No, eto prilike da se pojaviš na sudu i da lepo priznaš da je Nikola Petrović, kao zvanični suvlasnik tvojih novina „Pravda“, pokušavao da medijskom kampanjom štiti interese Caneta, lica pod poternicom. Nisam objavljivao Canetove, Bebine i Nikoline dopise, a tebi to nije smetalo. Mudriji od njih, kao umiljato jagnje sisao si oba zaštitnika, i Tadića i Subotića. Tadić, dakle Rakić, napravio ti je stranku i doveo te na vlast, a Subotić je pošteno platio zastarevanje tužbe za pljačku nekoliko desetina miliona evra.

Verujem da ste Petrović i ti zajedno počinili mnoga zlodela, ali u Subotićevom slučaju ostao je samo njegov trag. Iskoristi to. Uz moje dokaze i tvoju veštinu manipulisanja možda ćeš, nažalost, uspeti da se izvučeš iz Petrovićevog i Subotićevog kobnog zagrljaja.

PS

Nikola Petrović je kao svedoke pozvao tvog „časnog i poštenog“ prijatelja Dragana J. Vučićevića. Pisaću ti o njegovom iskazu, smešan je. Pozvao je i svoju suprugu Maju. Ona je dva puta uredno primila poziv, ali nije se odazvala. Od sudije sam zahtevao da izda nalog za njeno privođenje. Znam, ti bi voleo da je privede Veselin Milić, navikao je.

Da Vas podsetimo:  Bivši Ugljaninov saradnik i bivši Ljajićev savetnik 15 godina na čelu „Puteva Srbije“

Pisaću ti i o Maji, imam šta, ali sutra moram prvo o Bogoljubu.

Predrag Popović

www.predragpopovic.wordpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime