Vučiću, zašto izigravaš Deda Mraza?

1
1055
Foto: srbinaokup.info

Poštovani Deda Mraze jako mi žao što neki pokušavaju biti ti. I ti njihovi pokušaju su jako loši i usmereni na pogrešnu adresu. Gledam danima okičeni Beograd sve šljasti na sve strane, neki koji su imali od ranije ukrase to isto su učinili u svojim domovima. Ali isto tako gledam i slušam vesti svaki dan i čudim se šta to radi lider stranke koja je na vlasti u Srbiji i koja je pomoću slogana ”Za našu decu” došla na vlast. Pred nama su novogodišnji i bozični praznici a sa nama je već skoro godinu dana korona koja je ovaj naš narod još dodatno ogolela pa je veliki broj mama i tata u Srbiji ostalo bez posla i bez ikakvog prihoda. Mnoga deca iz Vučićeve kampanje za novogodišnje praznike ostaće bez paketića jer roditelji nemaju da im kupe najosnovnije a kamoli novogodišnji dar.

Naš predsednik se kao i u vreme pred vaskršnje praznike pobrinuo da zbrine i obraduje penzionere ali ne i decu za koju priča da su jedini spas za ovu zemlju. Penzioneri su dobili 5.000 dinara a deca su ostala bez novogodišnjih paketića. I ona praksa koja je bila već par godina da opštine dele paketiće ove godine je izostala pa deca kojima je to bio jedini dar od Deda Mraza to neče dobiti. Da je naš predsednik bio iskren kada je reč o kampanji “Za našu decu” on bi se pobrinuo da se svako dete obraduje nekim malim darom. Zar nije postojala mogučnost da se makar roditeljima uplati 1.000 dinara na račun da deci oni sami kupe poklone ako to nije moglo drugačije da se deli ove godine. Makar nama ljudima koji smo nezaposleni i nemamo nikakva primanja. Zar su naša deca manje vredna od penzionera u Srbiji. Nemaju svi bake i deke penzionere pa da mogu da im od Vučićevih 5.000 dinara kupe neki paketić.

Da sramota bude još veća, slušam da na tu novčanu pomoć penzionerima sada ide i poklon paket vitamina. Da nije tužno ovo bi bilo smešno. Nemam ništa protiv penzionera da se razumemo, da nemamo takvog jednog u kući mi ne bi opstali bili bi smo gladni, deca ne bi dobila ni taj mali novogodišnji paketić. Ali ovo što radi predsednik Srbije i ekipa koja sa njim radi je stvarno strašno tužno. Za decu nema jer od njih nema glas ali za najstarije građane kako bih na vreme podkupio za novi glas uvek ima. Majkama  u Srbiji kasni trudničko, kasni dečiji dodatak, čekaju po dva tri meseca za isplatu porodiljskog i oni i dalje traže natalitet. Zato se nemojte čuditi kada mi roditelji dece koja sad rastu i koja su već stasala budemo upučivali da što pre napuste ovaj brod koji tone u Srbiji.

Postovani predstavnici vlasti i predsedniče Srbije nemojte se igrati Deda Mraza kad ne znate osnovno pravilo, njemu se deca najviše raduju i na prvom mestu on je tu zbog njih. A mi roditelji želimo da u 2021. godini naša deca upoznaju deku sa belom bradom koji će svako dete u Srbiji obradovati makar jednim malim poklonom.

Za Korene

Ivana Jovanović

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime