Vukovci i pajseri

0
1099

Foto: pixabay
Sudeći na osnovu svakodnevnih hvalospeva koje sami sebi upućuju gospodar Vučić, njegovi, s koca i konopca skupljeni, naprednjaci, njihovi koalicioni pajtosi i medijski saučesnici, ovaj i ovakav Srbistan, svakim danom sve je bliži blagostanju koje je Srbistancima njihov gospodar obećao onog dana kada je ljutu radikalsku retoriku zamenio naprednim jevropejstvom. Međutim, ako vas karakteriše, u Srbistanu krajnje neprihvatljiva, osobina da koristite mozak, verujete isključivo sopstvenim očima, ušima, stomaku i novčaniku, jasno vam je da od ta posla nema ništa. Odnosno da Vučić, njegovi napredni radikali i koalicioni bašibozuk već uveliko žive u blagostanju koje svakodnevno obećavaju narodu srbistanskom, a da su vaše šanse da normalno bitišete od svog rada jednake šansama srbistanskih fudbalera da postanu prvaci sveta.

Nisu li nam to direktno, bez uvijanja u oblande, poručili i čačanski vukovci koji sebe ne vide u ovom i ovakvom Srbistanu u kome se licemerje, mitomanija, bezobzirnost, bezobrazluk svake vrste, neznanje… svakodnevno promovišu kao dominantne vrline. U ovom i ovakvom Srbistanu gde istinsko obrazovanje, stručnost i kućno vaspitanje predstavljaju hendikep, a što, da stvar bude tragičnija, vladajuću bulumentu ni najmanje ne dotiče.

A kada bi ih doticalo, gradski većnik poznat kao Dućo kultura, a međ’ prijateljima i onim drugim, kao pajser, ne bi javno delio lekcije i hvalisao se nezabeleženim naprednjačkim rezultatima. Pokrio bi se ušima i pravio mrtav dok mu se ne završi mandat koji mu je donelo lepljenje plakata, naprednjačka članska karta i sposobnost šlihtanja. Ne bi se mlada napredna dama, koja je, neki kažu dva puta, potoravala u srednjoj školi i jedva se provukla, kao pas kroz rosu, kurčila na društvenim mrežama nameštenjem u nekom fantomskom timu pri Ministarstvu prosvete, čiji je zadatak da prosvetne radnike edukuje kako da koriste elektronski školski dnevnik. Bilo bi je sramota i da u uskom krugu pomene kako ona sada uči one koji su joj u srednjoj školi delili kečeve.

Da Vas podsetimo:  Slobodan Samardžić: Srpski patrijarh, Kosovski zavet i još ponešto

Stoga nemojte da se iščuđavate što toliki čačanski maturanti žele da se školuju i odu što dalje od ovog i ovakvog, ovog i ovakvog Čačka. Naprosto, krajnje je racionalno što neko ko je u srednjoj školi ostvario vanserijske rezultate nepristaje da mu sudbinu kroje neki pajseri sa diplomama fakulteta iz Gornjeg ili Donjeg Vrljikovca, kojima bi u svakoj normalnoj zemlji mogli samo da obrišu zadnjicu.

Pomirite se sa tim da bi u ovom i ovakvom Srbistanu antologijska pesma besmrtnog Šantića nosila naslov – Ne ostajte ovde!!!

Aleksandar Arsenijević

ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime