Vukovi i šakali

0
1096

Nikada ne treba da dozvolimo da nam stranci upravljaju Srbijom i da deo plaćene opozicije potpomognut nevladinim organizacijama, tajkunima i mentorima iz pojedinih zapadnih ambasada ruše legalno izabranu vlast na ulici.

Srbija je demokratska zemlja i tako treba da ostane. Mi imamo svoj Ustav i zakone, a onima kojima je do krvavih uličnih revolucija neka odgovaraju za svoje pretnje. Ovo je Srbija. Ovo nije neka divlja zemlja gde se plemena sukobljavaju kako bi došla na vlast.

Toliko o njihovoj demokratiji. Kada deo ujedinjene opozicije predvođen bivšim državnim i gradskim funkcionerima podeljen u nekoliko struja Demokratske stranke potpomognut nekim slabim pokretima i „kombi“ strankama želi radi svojih ličnih interesa da hitno dođe na vlast onda misle da im je sve dozvoljeno. E, pa nije.

Ne treba da dozvolimo nasilje. Kada je sada ubedljivo najjača politička organizacija u Srbiji i na Balkanu – Srpska napredna stranka bila u opoziciji i kada je organizovala mitinge tokom 2011.godine na kojima je znalo da bude u Beogradu i preko sto hiljada ljudi, tadašnjim vođama opozicije Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću nije padalo na pamet da preko ulice nasilnim putem dođu na vlast. Nego su se čekali izbori. I došli su izbori naredne 2012. godine.

U pravu je nekadašnji predsednik Srbije i SNS Tomislav Nikolić kada citira jednu rusku poslovicu koja kaže „da se među vukovima zavija kao vuk da te ne bi pojeli“.
„Naši politički protivnici nisu vukovi već šakali“, rekao je Nikolić u Kraljevu prilikom obeležavanja desetogodišnjice SNS.

I to je istina. Deo opozicije hoće na silu sve. I to sve odmah bez obzira na cenu. Namerno kažem deo opozicije, jer imamo i jedan deo opozicije koji ne podržava postupke Đilasove kolone.

Da Vas podsetimo:  Kako je Topalko postao neprijatelj države: "I dođe čovek koji je 24/7 na svim televizijama..."

E, dosta je bilo nasilja u Srbiji! Dosta je njihovog širenja govora mržnje! Čekajte izbore gospodo iz opozicije. Ovde vlada demokratija. Neka sud naroda da poslednju reč. A ne Vaši tajkunski i strani mentori.

Dok se delu opozicije šeta, neko bi da radi. Neka opozicija slobodno šeta, jer je Srbija demokratska država. Šetnjom se ne rešavaju problemi. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije rade svakodnevno danonoćno pokušavajući da poboljšaju živote svih građana Srbije bez obzira kojoj stranci pripadali. Ako su Đilas i Mišković manje srećni nego 2012. godine nije narod. Narod izuzev nekoliko tajkunskih i kriminalnih izuzetaka živi bolje nego 2012. godine. To se vidi i po broju zaposlenih, investiijama, visini stabilnih plata i penzija, kursnoj listi, unutrašnjoj ii spoljnoj politici, poboljšanju situacije u zdravstvu, prosveti, nauci i sportu. Isto tako i u drugim mnogim stvarima bitnim za svakodnevni život građana.
Da ne govorimo o infrastrukturi i saobraćaju, razvijanju nekada nerazvijenih delova Srbije, decentralizaciji naše države…

Među onima koji podržavaju proteste protiv vlasti ima i frustriranih glumaca, narkomana, onih koji pravdaju NATO bombardovanje Srbije i ubijanje vlastitog naroda, stranih plaćenika i zapadnih agenata…

Tako da je sasvim jasno da oni koji sada napadaju vlast u Srbiji u trenucima jako bitnim za našu državu i naciju i posle svega što se dešava oko Kosova i Metohije ne mogu nikako da budu vukovi već obični šakali. Naravno, ne želim da vređam šakale.

Da bi neko bio vuk treba to dobro da zasluži.

Vuk možda nije najjača životinja. Slabija je i od lava i medveda. Ali vuk za razliku od lava i medveda nikada ne završi u cirkusu.

Dr Uglješa Mrdić
Izvor: embargo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime