“Vulgarno” izvređana predsednica opštine

1
905

Da li se samo u Srbiji dešava, da se javno i dvosmisleno vređaju dame…Možda smo se i navikli na ovakvu sliku, jer srpski mediji uglavnom – svi danas pišu o “smešnoj igri reči” svrljiškog šefa odborničke grupe socijalista Radovana Mitića koji je na jučerašnjoj redovnoj 31. sednici Skupštine opštine Svrljig, svesno i pripremljeno zabavljao odbornike u sali, „vređajući“ kolege.

3507ea518bf6fc3ab9009b2510d25d67_LGovoreći o mogućoj poseti austrijskog ministra Sebatijana Kurca nekoliko puta svesno je uvredio predsednicu opštine Jelenu Trifunović kao i narodnog poslanika iz tog grada Miliju Miletića. “Vulgarno” igrajući se rečima uvredio je devojku, najmlađu predsednicu opštine u Srbiji koja nije zaslužila da se kolega iz Skupštine “prostački” poigrava njenim likom i delom.

Mitić je za vreme govora bio ozbiljan, a da sve nije slučajno već unapred osmišljeno vidi se u njegovom povrenemom gledanju u papir ispred sebe, koji je poslužio kao podsetnik. Ostali odbornici nisu uspevali da se uzdrže od smeha. Mitić je govor počeo informacijom da je pre početka sednice dobio informaciju da će opštinu Svrljig da poseti austrijski ministar Sebastijan Kurc, a onda je usledio unapred spremljen govor-

-Ako zaista dođe do posete mlađanoga Kurca ja bih zamolio da onaj ko ga primi, a to će ga primiti predsednica opštine i nardoni poslanik, da se ne otimaju oko primanja Kurca, već da ga prime na dostojanstven način i neka ga prime etno. Neka bude u narodnoj nošnji. Mislim da će Kurc to dobro da zapamti i možda ćemo preko Kurca da dobijemo i donaciju. Sebastijan je dosta toga doprineo, doprineo je i pećini Rajkovoj u Majdanpeku. Da li su oni sa Kurcem imali neke druge dogovore, ja ne znam, ali treba iskoristiti sve što je moguće, sa dobrim belmužom biće još i bolje, rekao je Mitić za skupštinskom govornicom, dok su se neki od odbornika sve vreme glasno smejali.

Da je sve unapred isplanirano govori i podatak da zvanično nikakva poseta austrijskog ambasadora nije najavljena, potvrdila je medijima Trifunović.

Da Vas podsetimo:  Šta nam donosi novi rebalans budžeta?

14 odbornika u Skupštini ove lokalne samouprave ima Ujedinjena seljačka stranka kojoj pripadaju Trifunović i Miletić. USS vrši vlast u koaliciji sa SNS i URS koji imaju po tri odbornika. SPS čiji je član „šaljivi“ Mitić je u opoziciji sa SPS, NS i JS.

Mitić koji je i nekadašnji predsednik Skupštine opštine Svrljig, što možda dodatno objašnjava njegov revolt, ali nema objašnjenja ni opravdanja za ovakvo “vređanje” dvoje sugrađana, od kojih je jedna žena.

Narodni poslanik Milija Miletić za Niške Vesti kaže da prosto nema komentar, na ovakav ispad odbornika Mitića.

Ako se ovako javno ophodimo prema prezimenima državnih službenika evropskih zemalja teško da možemo da očekujemo neku pomoć u koju se kunemo.

Da li to sad znači da ćemo ovakve govore slušati do i nakon izbora koji će ubrzo?

I koja će to devojka, žena, majka sledeća biti grubo i seksistički izvređana?

Maja Vodeničarski

Niške vesti

1 KOMENTAR

  1. Nažalost, nije to jedini koga Srpkinje i Srbi itekako naprimaše u poslednjih petnaestak godina.Nadobijasmo se ne samo tog austrijskog Kurca nego i svih drugih sa svih strana. Zahvaljujući ovoj vladi, a i onih predhovnih. Sada vidimo da i Arapi nisu bez svog Kurca. Poklanja im se sve i svašta, ali ako za Vladu imaju svog Kurca, neka bar narod ostave na miru.Valjda su im dovoljni oni femini tipovi kao Vučić, Verbić, Stefanović, Udovičić pa za nuždu, zlu ne trebalo, i onaj čupavi Tasovac! Zato Srpkinje i Srbi, da se spasimo ubuduće svakojakih Kurca, svi na izbore i pamet u glavu! I,kako reče Baba Stojanka -i guzu uza zid!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime